Ramazan ayının bayramla buluşmasına sayılı günler kala bin aydan daha hayırlı olduğu aktarılan "leylet'ül Kadr" idrak ediliyor. 17 Nisan Pazartesi (bugün) idrak edilen özel gece ibadet planları çıkarıldı. Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır 2 rekat ve 4 rekat seçenekleriyle araştırılmaya başladı. Diyanet İşleri ile aktarılan ibadetlere hazırlıklar tamamlandı. Ayet ve hadisler ile ibadet şekli aktarılıyor. Kadir Gecesi namazı kılınışı adım adım takip ediliyor. Öte yandan bu mübarek gecede tesbih namazı eda etmek de oldukça faziletli. Peki, Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır, kaç rekat, ne zaman kılınır, nasıl niyet edilir? İşte, tüm merak edilenler…

namaz3

KADİR GECESİ NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Kadir Gecesi namazı 4 rekat veya 12 rekat olarak kılınır.

KADİR GECESİ NAMAZI KILINIŞI

Kadir Gecesi namazında iki rekatta bir Tahiyata oturulur. Selamdan sonra 11 defa 'Allah-u Ekber , Alah-u Ekber, Lailahe illlahu valahu ekber Allah-u Ekber velillahi hamd' denir. Daha sonra 100 defa İşrah suresi ve 100 defa Kadir suresi okunur. Kadir Gecesi'nde Tesbih Namazı da kılınmalıdır.

namaz

KADİR GECESİ NAMAZINDA OKUNACAK DUALAR

1. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir Suresi

2. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas Suresi

3. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir Suresi

4. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas Suresi

KADİR GECESİ NAMAZINA NASIL NİYET EDİLİR?

"Ya Rabbi! Bu gece hürmetine, Efendimiz hürmetine, Rahmet-i ilahin hürmetine, benim tevbelerimi kabul eyle... Aff-ı ilahiyene,feyz-i ilahiyene mazhar eylediğin zümreye (topluluğa) ilhak eyle... Allahu Ekber.

namaz2

KADİR GECESİ NAMAZI NE ZAMAN KILINIR?

Kadir Gecesi'nin namazı yatsıda başlar ve imsak vaktine kadar kılınabilir.

KADİR GECESİNE ÖZEL BİR NAMAZ VAR MI?

Hz. Peygamber (s.a.s.), bazı mübarek gün ve gecelerin değerlendirilmesini tavsiye etmiştir (Tirmizî, Savm, 39). Ancak bu gün ve gecelere ait özel bir namaz veya ibadet şeklinden bahsetmemiştir. Bu bağlamda mübarek gün ve geceleri, bağışlanma ve hayatımıza çekidüzen vermek için fırsat anı olarak görmemiz gerekmektedir. Dolayısıyla müminler kandil gecelerinde ve Kadir Gecesi'nde, hayatlarının gidişatını gözden geçirmeli; hata ve günahları için tövbe etmeli, dua ederek, Kur'an-ı Kerim okuyup anlamaya çalışarak, kaza veya nafile namaz kılarak bu fırsatları değerlendirmelidirler.

Haber Merkezi