İsveç Başkonsolosluğu tarafından desteklenen KızBaşına, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve bu konudaki farkındalığın artırılması amacıyla, proje şampiyonu Av. Osman Ertürk Özel’in de desteğiyle "Kadına Yönelik Şiddet Alanında Kurgusal Duruşma Yarışması” nın ikincisini düzenlemeye hazırlanıyor. 10 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan yarışma katılımcılara bir kadına yönelik şiddet dava dosyası üzerinden kurgusal bir duruşmada avukat sıfatı ile savunma ve iddialarını yapmalarına fırsat tanıyor. Ankara ABB Gençlik Parkı Necip Fazıl Salonu'nda gerçekleşecek yarışmanın Kazanan takımı ise jüri heyeti tarafından belirlenecek. 

KızBaşına Hakkında

KızBaşına, adını “Kız başına yapamazsın” nefret söylemini reddederek oluşturduğu karşıt “Yaparsan kız başına yaparsın” söyleminden almaktadır. KızBaşına, 2017 senesinde gönüllü aktivistlerin bir araya gelmesiyle oluşturulmuş bir aktivist topluluğudur ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur (NPO). KızBaşına platformu, dönüşüm, koruma ve süreklilik temelli çalışmalar yaparak şiddete karşı mücadele ve kadın haklarına desteğini sunuyor.

Kadına Yönelik Şiddet Alanında Kurgusal Duruşma Yarışması

KızBaşına, toplumda var olan kadına şiddet sorunu ile mücadele ederken en büyük sözün hukuka, bilhassa da genç hukukçulara düştüğü bilinciyle 2019 yılında Türkiye çapında seçilen 30 hukuk öğrencisiyle Geleceğin Lider Hukukçuları Projesi’ni gerçekleştirdi. Sonrasında yeni ve daha güçlü bir proje hayata geçirmek adına, kadına karşı şiddete yönelik mücadelemizi hukuk alanında sürdürmek amacı ile 2020 yılında Türkiye’de bir ilk olan “Kadına Şiddet Alanında Kurgusal Duruşma Laboratuvarını hayata geçirdi. Bu çalıştay, Kadına Şiddet Alanında Adalete Erişimin Güçlendirilmesi Projesi'nin temelini oluşturmuştur. Bu proje ileride bu alanda mücadele etmeyi arzulayan genç hukukçulara ulaşarak şiddet mağdurlarının haklarını en etkin şekilde savunacak öncü hukukçular yetiştirmek ve savunma hakkının etik sınırları içerisinde kalarak sanık avukatları tarafından en uygun savunmanın nasıl yapılacağını pratikte öğretme hedefi taşımaktadır.

Ece Ronay eski eşinden şiddet gördüğünü dile getirerek yardım istedi! Ece Ronay eski eşinden şiddet gördüğünü dile getirerek yardım istedi!

Haber Merkezi