2019 yılının başından itibaren yükselişe geçen kaçak tütün ticareti, devlet vergi gelirlerini ve dürüst esnafı tehdit etmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda çıkan haberlere göre Ankara'da kaçak sigara üreticilerine yönelik düzenlenen üç ayrı operasyonda, toplam 6 milyon TL değerinde, 5 ton 935 kilogram tütün ve paketlemede kullanılan muhtelif ekipmanın yanı sıra 823 bin adet makaron ele geçirildi.

Kaçak sigara yüzünden geliri düşen esnaf Ramazan Bayramı’nın gelişine dahi sevinemez hale geldi. İlimizde artan kaçak ürün ticaretinden uğradığı kayıp nedeniyle ticaretini sürdürmekte zorluk çeken esnaf, yurt çapında kaçak sigara ile mücadelenin hız kazanmasını bekliyor. Kaçak tütün ve kaçak sigarayla mücadele operasyonların artarak devam etmesi çok önemli.

Bu yasa dışı ürünler; hem içerikleri ve yapım koşulları belli olmadığı için halk sağlığını tehdit ediyor, hem 18 yaşından küçük gençlerin kaçak tütün ürünlerine kolaylıkla erişmesine neden oluyor. Aynı zamanda devletimizi yıllık yaklaşık 30milyar lira vergi kaybına uğratıyor. “Tütüncü” levhası altında başkentimizde sayıları 800’e ulaşan satış noktalarının denetlenmesi ve gerekli yasal yaptırımların hayata geçmesi çok kritik. 3 ila 6 yıl arasında olan hapis cezasının caydırıcılığı ve kolluk kuvvetlerinin yoğun çalışmaları ile ilimizi bu musibetten kurtaracağımıza eminiz.

Editör: TE Bilisim