Kabak internette en çok araştırılan meyveler arasında yer alıyor. Arama motorlarında ''Kabak kullanarak yapılan yemekler nelerdir? Kabak kullanarak Dünya mutfağında yapılan yemekler nelerdir? '' soruları aratılıyor. Peki Kabak kullanarak yapılan yemekler nelerdir? Kabak kullanarak Dünya mutfağında yapılan yemekler nelerdir?  İşte tüm merak edilenler...kabak

Kabak, dünya mutfağında çeşitli yemeklerde kullanılan çok yönlü bir sebzedir. İşte farklı mutfaklarda kabak yoluyla yapılan bazı yemekler:

İtalyan Mutfağı:

Kabaklı Risotto: Kabak, İtalyan risotto tariflerinde kullanılır ve bu lezzetli yemekte birinci sınıf bir malzeme olarak yer alır.
Kabaklı Parmesan (Zucchini Parmigiana): Kabaklar, dilimlenip kızartıldıktan sonra marinara sos ve parmesan peyniri ile yıkanır.
Kabaklı Spagetti: Kabak, spagetti veya diğer makarna türleri ile kombinlenerek nefis bir İtalyan yemeği yapabilir.kabak1
Yunan Mutfağı:

Dereler drone ile ilaçlandı Dereler drone ile ilaçlandı

Kabak Mücveri (Kolokithokeftedes): Kabak, soğan, taze bitkiler ve baharatlarla karıştırılarak yapılan nefis kabak köftesi.
Kabak Yahnisi (Briam): Kabak, patates, domates, soğan ve zeytinyağı ile fırınlanır.
İpucu Mutfağı:

Kabak Körisi: Kabaklar, baharatlar bir sos içinde pişirilerek Hint mutfağının lezzetlerinden birini sunar.
Kabak Paneer: Kabak ve peynirin soslu bir yemeği olan kabak paneer, Hint mutfağında popülerdir.
Türk Mutfağı:

Kabak Dolması: Kabaklar doldurularak, iç harçlar ile birlikte eklenir.
Kabak Mücveri: Kabak, soğan, maydanoz ve baharatlarla karıştırılarak biriktirilerek geçirilir.kabak2
Meksika Mutfağı:

Kabak Tacoları (Calabacitas Tacos): Kabak, Meksika mısır unu tortillaları ile servis edilen mısır, biber ve peynirle doldurulur.
Kabak Quesadilla: Kabaklı peynirli iç harçla verilen kabaklı quesadilla.
Fransız Mutfağı:

Kabak Graten (Gratin de Courgettes): Kabak, krema ve peynir ile fırınlanır.
Japon Mutfağı:

Kabak Tempura: Kabak dilimleri tempura hamuruna batırılarak kızartılır ve soya sosu veya dip sos ile servis edilir.kabak3
Orta Doğu Mutfağı:

Kabak Kızartması (Kizartma): Kabaklar ince dilimler halinde kesilip kızartılır ve tahinli sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
Kabak, farklı mutfaklarda farklı yemeklerde çok sayıda lezzetli tarife katkısı sağlar. Bu, kabakın çok yönlü bir sebze kültürü olduğunu gösterir ve dünya çapında farklılarda sevilir.

Haber Merkezi

Editör: İrem Akbaş