İyi Parti Erzincan Belediye Meclis üyesi Dağhan Çakmak, Belediye Meclis Üyeliğinden istifa etti.

İYİ Parti Erzincan Belediyesi Meclis Üyesi Dağhan Cakmak, "Meclis üyeliği görevine CHP listelerinden seçildiğini, bugünse gelinen noktada ittifakın dağıldığını" belirtip CHP'ye saygısından dolayı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Çakmak açıklamasında şu ifadelere yer verdi, "31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İyi Parti ve Chp genel merkezlerinin almış olduğu ortak karar sonucu ,İyi parti ve Chp İl başkanlarımız Ümit Özker ve Ayhan Doğan , başkan adayımız İsmail Taş ve parti yönetimlerinin teveccühü ve destekleri ile Chp listesinden 2’nci sıra Belediye Meclis üyesi adayı olarak Erzincan Belediyesi meclis üyeliğine seçilmiştim.Akabinde parti genel merkezlerinin anlaşma koşullarına uygun olarak CHP’den istifa ederek partime geçiş yapmıştım.

Yaklaşık olarak 4 senedir bu önemli ve kutsal görevi siz Erzincanlı hemşerilerim ve partilerimize ( CHP-İYİ) gönül vermiş tüm vatandaşlarımıza ve ittifakımıza en ufak bir zarar vermeyecek,küçük bile olsa her hangi bir soru işareti bırakmayacak şekilde alnım açık,vicdanım rahat bir şekilde gururla yapmaktayım.

Lakin yüreğinde vatan,memleket,Türk milleti ve Atatürk sevgisi taşıyan ve yaşanan bu son hadiselerden dolayı kalbi kırık , gönlü buruk umudu bir nebzede olsa azalmış olan partililerimiz ve ittifak ortağımız olan CHP’li arkadaşlarımızın umutlarını yeniden yeşertmek ve onlara olan minnet borcumu ödemek adına Erzincan Belediye Meclis üyeliğinden,yerime gelecek olan kişinin de CHP listelerinde yer alan bir arkadaşımız Hakan Çağlar olması sebebiyle istifa ediyor,Hakan kardeşime ve belediye meclisinde bizleri temsil eden arkadaşlara başarılar diliyorum.

Başta siz değerli İyi parti ve Chp seçmeni hemşerilerim olmak üzere Türkiye Cumhuriyetinin ve yüce Türk milletinin birlik beraberliğini arzulayan ve yarınlarımızın daha aydınlık ve güzel olması için mücadele eden partili partisiz herkesi sevgi ve saygı ile selamlıyor,İYİ PARTİ’ye gönül vermiş bir kardeşiniz olarakta umutlarınızı kırmamanız,birlik ve beraberliğimize leke sürecek eylem ve söylemlerden sakınmanızı rica ediyor,hepinizden ayrı ayrı helallik istiyorum. Ego mu-Demokrasi mi ,Hukuk mu-Türkiye mi ? sorusuna cevabı ‘’ego’’ olmayan tüm dostlarıma şükranlarımı sunuyorum. Sevgi , Saygı ve Cumhuriyet ile kalın… Yarınlar bizim bunu lütfen unutmayın" diye açıklamada bulundu.

Haber Merkezi

Editör: Hüseyin Çözen