Yerel yönetim seçimlerine geri sayım başlamışken yurttaşlar, İYİ Parti'nin belediye başkan adaylarını araştırmaya başladı.Milliyetçi görüşün yoğun olduğu Osmaniye Belediyesi'nin yeni dönem başkan adayı merak ediliyor. Peki, İYİ Parti'nin Osmaniye Belediye Başkan Adayı kim olacak?  Peki, İYİ Parti'nin Osmaniye Belediye Başkan Adayı kim olacak? İşte İYİ Parti'nin belediye başkan adayları...

bomba-iddia-iyi-parti-nin-yerel-secimlerdeki-16229127_6351_amp

İYİ PARTİ OSMANİYE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM?

CHP ve İYİ Parti Cephesinde sular durulmuyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs 2023 Genel Seçim'lerinde ittifak olduğu CHP ile ittifak kurmayacağını açıkladı. CHP’nin iş birliği önerisini reddeden İYİ Parti, büyük şehirlere kendi adaylarını çıkarmayı hazırlanıyor. İYİ Parti'nin Osmaniye Belediye Başkan Adayı henüz açıklanmadı.

Avusturalya’da 160 pilot balina kıyıya vurdu, 28’i öldü Avusturalya’da 160 pilot balina kıyıya vurdu, 28’i öldü

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı desteklemeyeceğini duyaran Akşener, "Er tez gider, korkak yavaş. Kazanalım diye ağzımı açmadım. Millet bu arkadaşları istiyor diye bunları o masaya götürdüm. O masadan kovuldum. İkisi de korktu kabul etmedi. Benim değil milletin istediğini kabul etmediler” ifadelerini kullanmıştı. Yavaş ise Akşener'e, "Hiçbir zaman korkmadım. Korkan, Osmaniye Belediyesine aday olmaz.” diyen Mansur Yavaş, “Elimizi taşın altına koymamız gerekirse, koyarız. Ama bunun yolu yordamı, usulü bellidir. Beni daha önce de başka bir siyasi partinin genel başkanı aday olmam için çağırmıştı. Sayın Kılıçdaroğlu’nun aday olacağına dair sayın Akşener’in söylemleri olmuştur. Keşke bunu son ana bırakmadan karar alınsaydı, daha düzgün olurdu” diye yanıt vermişti.

PEŞ PEŞE İSTİFA GELİYOR

İYİ Parti'nin tutumunun ardından parti içinde sert rüzgarlar esmeye başladı. İBB Başkanı Ekerem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a sergilenen tavrın ardından birçok İYİ Partili partiden istifa etti. En son 400 üye ve Milletvekili Yüksel Arslan partiye istifasını sundu. 

Kaynak: Haber Merkezi