İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin milletvekili Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı’na katıldı. ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Akşener’in yanı sıra İYİ Parti’nin milletvekili adayları ve parti kurmayları katıldı.

İYİ Parti Milletvekili Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Meral Akşener, AK Parti iktidarını hedef alarak, “Evet, ne yazık ki bugün AK Parti iktidarın neden olduğu, 20 yıllık yıkımın sonucunda; insanlarımız, artık yaşayamıyor. Kadınlar; gülüşleriyle, mutluluklarıyla, başarılarıyla bu ülkede artık, yaşayamıyor. Gençlerimiz; hayalleriyle, umutlarıyla, gelecek planlarıyla bu ülkede artık, yaşayamıyor. Çocuklarımız; kaliteli bir eğitim hakkıyla, neşeyle, mutlulukla, sadece yaşlarının sorumluluğuyla; Hatta sadece, tok karınlarla bile, bu ülkede artık, yaşayamıyor. Yaş almışlar; emeklerinin karşılığında, hak ettikleri huzurla, torunlarının geleceği için endişelenmeden, bu ülkede artık, yaşayamıyor. Bu beceriksiz iktidar yüzünden; Artık milletimiz sadece; ‘yaşıyor-muş’ gibi, gün geçiriyor” ifadelerini kullandı.
Akşener konuşmasına şöyle devam etti:
“Üstelik AK Parti iktidarının, milletimizi içine düşürdüğü bu acı tablo maalesef ki sadece ‘yaşıyor-muş’ gibi, gün geçirmekle de sınırlı değil. Mesela büyük bir afetin, asrın felaketine dönüşmesini izlediler. Adıyaman’da, Hatay’da, Kahramanmaraş’ta, Adana’da, Diyarbakır’da, Gaziantep’te, Osmaniye’de Şanlıurfa’da, Kilis’te, Malatya’da, İnsanlarımızı, yaşatamadılar. Mesela Recep Bey çıktı; ‘Kader planı’ dedi, ‘Ölüm bu işin fıtratında var’ dedi. Hatta daha dün, Hatay’da, daha da ileri gittiler. ‘Bu depremde rahmet var’ diyecek kadar, ölçüyü kaçırdılar. Sonuç ne oldu? Ne sellerde, ne depremlerde, ne maden facialarında İnsanlarımızı, yaşatamadılar.” 

İHA

Editör: Tuba Berfin Akkaya