İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan İYİ Parti İl Başkanlığı’na sabah karşı silahlı saldırı düzenlendi. Saldırganın silahından çıkan kurşunlar, parti binasının camlarına isabet etti. Parti binasındakilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis geldi. Polis inceleme başlatırken saldırganın kaçtığı öğrenildi.

KURŞUNLARI ÇEK SEN GEL

Saldırı sonrası İstanbul İl Başkanlığı binasına giden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener burada yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

Devri iktidarınızda; evime, dava arkadaşlarıma yönelen tüm saldırılar cezasız kalmıştı. Bugün de İstanbul İl Başkanlığımıza silahlı saldırı düzenlendi Recep Bey! Tehditlerini vazife bilerek üzerimize gelen kurşunları çek; eğer geleceksen, sen gel! Öncelikle seçime bir buçuk ay kala ve Cumhurbaşkanı böyle konuşmaz. Recep Bey’in beni üçüncü tehdidi sonrası partimizin il başkanlığının üçüncü ve giriş katına kurşun isabet etti. Türkiye bir kabile devleti olamaz. Seçime bir buçuk ay kala bir siyasi parti korkutalamaz. Biz korkmayız. Allah’tan başka bir şeyden korkmuyorum. Recep Bey korkmuyorum. Ama sen cumhurbaşkanısın ve bu ülkedeki her vatandaştan mesulsün. Sevgili milletim bu ucube sistemi sürdüremezsiniz.

Bir buçuk ay sonra seçime gideceksiniz ve bu ucube sistemi helal oylarınızla değiştireceksiniz. Kadın seçmenlere sesleniyorum; Bir erkek siyasetçiye yapılamayan her türlü pislik bana yapıldı. Şimdi bu ucube sistemin sona ermesi için cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ve bana oy vereceksiniz.

Recep Bey sana sesleniyorum devri iktidarında yaşamadığım şey kalmadı. 15 Mayıs sabahı inşallah güneş doğacak ve bu ucube sistem sona erecek. Sinirlerin çok bozuldu biliyorum. Yanındaki yalaka tayfasına bağıracağına bize bağırıyorsun. Sana yine tavsiye ediyorum papatya çayına devam et. Bir tavsiye daha vereceğim ama kızacaksın, yanına bir de melisa çayı ekle…”

BENİ KENDİNLE UĞRAŞTIRMA’ TEHDİTLERİNİN SONUCU

İYİ Parti Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve eski İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, saldırıya ait görselleri sosyal medya hesabından yayınladı. Kavuncu paylaşımında “İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız kurşunlandı. 2023 Türkiye’sinde; nefret dilinin, hakaretlerin, “beni kendinle uğraştırma” tehditlerinin sonucu budur. Bu ülkenin en büyük beka sorunu, bu nefret dilini yaygınlaştıran zihniyettir! Her şeye rağmen yılmayacağız” yazdı. 

DEMİRDEN KORKSAYDIK TRENE BİNMEZDİK

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım da yaptığı paylaşımda, Akşener’in “Demirden korksak trene binmezdik” sözünü alıntılayarak, “Bizi korkutamazsınız, bizi yıldıramazsınız, bizi yolumuzdan çeviremezsiniz.” dedi. 

“KORKUTAMAZSINIZ”

Saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Korkutamazsınız. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan silahlı saldırıyı lanetliyorum. Sn. @meral_aksener başta olmak üzere tüm İYİ Parti camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Karanlık elleriyle ülkemizi karıştırmak isteyenler asla amaçlarına ulaşamayacak.” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i de telefonla arayan Davutoğlu geçmiş olsun dileklerini iletti. Gelecek Partisi lideri gün içinde de İYİ Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

“SEÇİME 43 GÜN KALDI, TEHDİT, ŞİDDET YENİDEN SAHNEDE”

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak tepki mesajında şunları kaydetti “Seçimlere 43 gün kaldı. Tehdit, şiddet yeniden sahnede. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan hain saldırıyı kınıyor, @iyiparti ‘ye geçmiş olsun diyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar. 15 Mayıs sabahı Millet İttifakı kazanacak. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olacak.”

“DOSTLARIMIZA GEÇMİŞ OLSUN”

Saldırıya tepki gösteren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan silahlı saldırıyı kınıyorum. Dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, faillerin bir an evvel adalete teslim edilmesi beklentimizin de altını çiziyorum.” ifadelerini kullandı.

“İYİLİĞİN KARŞISINDA KURŞUNLARINIZIN ETKİSİ OLMAZ”

Silahlı saldırının ardından İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “İyiliğin karşısında kurşunlarınızın bile etkisi olmaz, olmayacaktır. Geçmiş olsun”

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yönelik silahlı saldırıyla ilgili İstanbul Valiliği de bir açıklama yaptı. Açıklamda şu ifadelere yer verildi:

“Bugün saat 11.00 sıralarında İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı görevlilerince Zeytinburnu İlçesi'nde bulunan İl Başkanlığı binasına mermi isabeti olduğu ihbar edilmiştir. Yapılan ihbar üzerine; ivedilikle İl Emniyet Müdürlüğü uzman ekipleri olay yerine sevk edilerek, inceleme çalışmaları başlatılmıştır. Elde edilen ilk tespitlere göre, İl Başkanlığı binası ile yanındaki iş merkezi binasına mermi isabeti olduğu tespit edilmiştir.”

Haber Merkezi

Editör: Nisa K.