"Bağımsız Filistin Devleti"

Filistin’deki katliamlardan da bahseden Bakan Tunç, “Hepimizin yüreğini dağlayan bir orada savaş suçu işleniyor. Filistinli kardeşlerimiz genç, çocuk, yaşlı, kadın demeden katlediliyor. Adeta bütün dünyanın gözü önünde bir soykırım yapılıyor. Soykırımın sona ermesi bu savaş suçunun ortadan kalkması, katliamların sona ermesi için Türkiye olarak bir gayret gösteriyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 7 Ekim’den beri orada devam eden saldırılar sonrasında 20’ye yakın devlet başkanı seviyesinde görüşmeler yaştı.

Türkiye’nin özellikle Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu gösteriyor. İnsanı yarım noktasında başından beri askeri uçaklarımıza yardım götürüyor. Dünyanın sessiz kalması, bu katliama göz yumması, adete uluslararası kuruluşların BM Güvenlik Konseyi’nin ateşkes önerilerini reddederek oradaki savaşın devam etmesi yöndeki kararını da ibretle görüyoruz. Uluslararası sistem insanlığın sorunlarına çözüm üretemiyor. İsrail uluslararası anlaşmaları çöpe atıp ayakları altına alarak uluslararası kuruluşlar da buna sessiz kalıyor. Başından beri söylüyoruz. Orada kanayan yarayı durdurmanın yolunun Filistin’de iki devletli bir yapının kurulması ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti’nin kurulmasından geçtiğini söylüyoruz. Bunu söylemeye devam edeceğiz. 4 bine yakın Filistinli orada yaşamını yitirdi. İnşallah bir an önce aklıselim galip gelir ve oradaki katliam durur” açıklamasında bulundu.

Mısır tarlasına 550 kök kenevir ekmişler! Mısır tarlasına 550 kök kenevir ekmişler!

Bakan Tunç, ardından Antalya Adliyesi’nde basına kapalı olarak yargı mensuplarıyla bir araya geldi.

Bakan Tunç'a, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Kemal Çelik, İbrahim Ethem Taş, Tuba Vural Çokal, İbrahim Ethem Taş, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin de eşlik etti.