İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskının ardından İsrail ve Filistinliler arasında tansiyon yükselmeye devam ediyor. İsrail, gece saatlerinde Gazze Şeridi ve Lübnan'a saldırı başlattı. İsrail’den yapılan açıklamada, İsrail'e yönelik roketli saldırılara misilleme olarak Gazze’de tüneller ve silah tesislerinin bulunduğu Hamas’a ait 10 noktanın vurulduğu belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, İsrail’in saldırıları sonucu Gazze’nin doğusundaki Al-Durrah Çocuk Hastanesi'nde hasar meydana geldiği kaydedildi. Filistinli yerel kaynaklar, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin batısındaki hava saldırısında 12 yaşındaki Filistinli bir çocuğun yaralandığını duyurdu.

Lübnan’a da saldırı gerçekleştirdiğini açıklayan İsrail ordusu, yerel saatle 04.00 sıralarında Lübnan'ın güneyindeki Hamas’a ait üç noktanın hedef alındığını duyurdu. Hamas ise İsrail’in saldırılarını şiddetli bir şekilde kınadığını açıkladı.

Dün İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Lübnan'dan İsrail’in kuzeyine 34 roket atıldığı, roketlerden 25’inin hava savunma sistemiyle imha edildiği belirtilmişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, güvenlik kabinesi toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "İsrail'in bu gece ve sonrasında vereceği karşılık, düşmanlarımıza önemli bir bedel ödetecek" ifadesini kullanmıştı.

İHA