İsmet İnönü’nün kızı ve Cumhuriyet tarihinin yaşayan tanıklarından Özden İnönü Toker, Mamak Belediyesi’nin kültür ve sanat çalışmalarını yerinde görmek için Ankara’nın Mamak ilçesini ziyaret etti.

Cumhriyetin Kızı Mamak'ta (7)

Başkent, UNESCO’nun Öğrenen Şehirler Ağı’nda
Başkent, UNESCO’nun Öğrenen Şehirler Ağı’nda
İçeriği Görüntüle

Tarih ve sanatın buluştuğu nokta: Musiki Muallim Mektebi

Ziyaretin ilk durağı, Türkiye’nin ilk resmî müzik öğretmenliği okulu olan Musiki Muallim Mektebi oldu. Mamak Belediyesi yetkililerinin eşlik ettiği gezide, Toker’e okulun tarihçesi ve eğitim süreci hakkında bilgiler verildi. Tarihî atmosferi yerinde hisseden Toker, geçmişten günümüze uzanan sanat anlayışını takdir etti.

Cumhriyetin Kızı Mamak'ta (6)

Müzik Müzesi’nde kültürel bir yolculuk

Toker’in bir sonraki durağı Mamak Belediyesi Müzik Müzesi oldu. Türkiye’nin müzik mirasını koruyan bu özel mekânda, çeşitli enstrümanlar, arşivler ve koleksiyonlar hakkında bilgi alan Toker, müzeye hayran kaldığını dile getirdi. Müzenin, genç kuşaklara geçmişi tanıtma açısından önemli bir görevi olduğunu vurguladı.

Cumhriyetin Kızı Mamak'ta (8)

Şehit öğretmene vefa: Aybüke Yalçın Kütüphanesi

Ziyaretin son bölümü ise Şehit Aybüke Yalçın Kütüphanesi’ydi. Toker burada gençlerle bir araya gelerek öğrencilerle sohbet etti. Cumhuriyetin değerlerinin anlatıldığı buluşmada duygusal anlar yaşandı.

Cumhriyetin Kızı Mamak'ta (9)

Başkan Şahin: “Bu ziyaret bizim için onur”

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, anlamlı ziyaret için Toker’e teşekkür ederek şu açıklamayı yaptı:
“Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkan bir anlayışla, Mamak’ta kültür, sanat ve eğitimi buluşturmaktan gurur duyuyoruz. Sayın Özden İnönü Toker’in nazik ziyareti bizler için büyük bir onur olmuştur.”

Kaynak: Haber Merkezi