Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı için adaylığını açıklayan İsmail Uyanık, merak konusu oldu. Yurttaşlar arama motorlarında, '' İsmail Uyanık kimdir? İsmail Uyanık kaç yaşında, nereli? İsmail Uyanık'ın eşi kimdir? İsmail Uyanık ne iş yapar? İsmail Uyanık'ın serveti ne kadar'' sorularını aratıyor. Peki, İsmail Uyanık kimdir? İsmail Uyanık kaç yaşında, nereli? İsmail Uyanık'ın eşi kimdir? İsmail Uyanık ne iş yapar? İsmail Uyanık'ın serveti ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Ismail Uyanık

İsmail Uyanık kimdir?

İsmail Uyanık, 1961 yılında Samsun'da doğmuştur. Birlik Şeker'in yönetim kurulu başkanı iş insanı, eski Samsunspor başkanı, İstanbulspor yöneticisi ve eski basketbolcudur. Samsunspor taraftarlarınca "Büyük Başkan" olarak anılmaktadır.

Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe, polis aracına çarptı Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe, polis aracına çarptı

İstanbul Lisesi mezunu olan Uyanık, lisenin takımı olan İstanbulspor'da lisanslı basketbolcu idi. Daha sonraları takımın idarecisi olmuştur. Ancak kamuoyunda Samsunspor Başkanı olarak tanınmaktadır. 15 yıl boyunca Samsunspor başkanlığını yürüten Uyanık başkanlığa geldiğinde Samsunspor 1. Lig'de mücadele etmekteydi. Başkanlığının ilk sezonu olan 1992-93 sezonunda Samsunspor şampiyon olarak Süper Lig'e çıkmıştır ve kendi başkanlığı döneminde ligden bir daha düşmemiştir. Ayrıca kendi döneminde Samsunspor basketbol takımı 1973'ten sonra ilk defa 1. TBL'ne çıkma başarısı göstermiş ancak kendisi başkanlığı bırakmasından sonra yeni yönetim maddi imkânsızlıklardan dolayı bu hakkından feragat etmek zorunda kalmış ve şubeyi kapatmıştır.

Ismail Uyanık Eşi

Toplam 15 yıl başkanlık yapan Uyanık, 2005 yılında şehrin ve yerel siyasetçilerin takıma sahip çıkmamasını sebep göstererek istifa etmişse de 2017-18 sezonu sonunda Samsunsporun 2. Lig'e düşmesi ve hiçbir başkan adayının çıkmaması nedeniyle tekrar adaylığını koymuş ve Samsunspor başkanlığının üçüncü dönemi başlamıştır. Üçüncü döneminde futbol branşı şirketleşerek ayrı bir yapı hâline getirilmiş, basketbol şubesi kurulmuştur. Futbol branşını yöneten şirketin başkanı olan Yüksel Yıldırım ile uyuşmazlık yaşaması üzerine görevi bırakan Uyanık'ın istifası 2 Ocak 2020'de kabul edilmiş ve yerine Suat Çakır başkan olmuştur.

Ismail Uyanık Tff

İsmail Uyanık'ın eşi kimdir?

İsmail Uyanık'ın eşi hakkında bir bilgi bulunmuyor.

Ismail Uyanık Kimdir

İsmail Uyanık'ın serveti ne kadar?

İsmail Uyanık'ın net serveti hakkında bir bilgi bulunmuyor.

Kaynak: Haber Merkezi