iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max ile ilgili ortaya çıkan iddialara göre, telefonlar tamamen tuşsuz olarak piyasaya sürülecek.

iPhone 14'ün tanıtımının üzerinden fazla bir zaman geçmemesine rağmen önümüzdeki sene tanıtılacak olan iPhone 15 tasarımına ilişkin bilgiler elde edildi. 

Tamamen tuşsuz tasarım bekleniyor

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max ile ilgili ortaya çıkan iddialara göre, telefonlar tamamen tuşsuz olarak piyasaya sürülecek.

Deneyimli Apple analisti olarak bilinen Ming-Chi Kuo, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'te fiziksel tuş bulunmayacağını söylemişti. iPhone 15 Pro Max’e ait olduğu söylenen render görselleri internette ortaya çıktı. Görüntüler, tamamen tuşsuz bir iPhone'u gösteriyor.

Apple, iPhone 7'den sonra tuş gibi görünen cam ve bunun altına yerleştirilen "Taptic Engine" isimli titreşim motorları tercih etmişti. Kullanıcılar, tuş gibi görünen bölüme dokunduğunda titreşimli geri bildirim alıyordu.

ıphone2

İşte bu sistemin, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'te yer alacağını söyleniyor. Tuş gibi görünen dokunmatik yan kenar sayesinde telefonlar açılıp kapatılabilecek.

Fiziksel tuşları olmayan iPhone tüketicileri memnun ederse, yeni tasarım sonraki iPhone modelleri ile iPad gibi çeşitli ürünlerde de kullanılacak.

ıphone

Geçmişte Apple'ın planları hakkında doğru bilgiler paylaşan "Ice Universe" tarafından paylaşılan görsellere göre iPhone 15 Pro Max önceki nesle göre daha ince ekran çerçevesine sahip olacak.

Dinamik Ada özelliğinin devam ettiği görülürken, kamera çıkıntısının da iPhone 14 Pro Max’e göre daha az olduğu söyleniyor.