Dijital medya platformu MUBİ film seçkisiyle nefes kesmeye devam ediyor. Merakla beklenen İnşallah Erkek Olur filmi MUBİ'de izleyicilerle buluştu. Filmi izlemeyi düşünen kullanıcılar filmi araştırmaya başladı. Peki, İnşallah Erkek Olur filminin konusu ne? İnşallah Erkek Olur filminin yönetmeni kim? İnşallah Erkek Olur filminin oyuncuları kim?  İnşallah Erkek Olur filmi kaç saat? İnşallah Erkek Olur filmi hangi ülkede geçiyor? İşte tüm merak edilenler...

İnşallah Erkek Olur filminin konusu ne? İnşallah Erkek Olur filminin konusu ne?

Inşallah Erkek Olur

İNŞALLAH ERKEK OLUR FİLMİNİN KONUSU NE?

Film, ortadoğuda kadınların maruz bırakıldığı adeletsizlikleri çok küçük bir hikaye ile derinlemesine anlatıyor. Filmde müslüman bir kadının erkek dünyasında ayakta kalabilmesi anlatılıyor. Filmin başkahramanı Nawal’ın kocası aniden ölür ve her şey o andan itibaren başlar. Kızının geleceğini düşünürken evlerini de kurtarmak isteyen Nawal, itirazlara rağmen kocasının mirasını talep eder. Ancak erkek çocuk sahibi olmanın her şeyi değiştirdiği bu toplumda mücadelesi git gide zorlaşan genç kadın, korkularıyla yüzleşmekle kalmayıp kendi ahlaki duruşunu da sorgulamak zorunda kalacaktır.

Inşallah Erkek Olur-1

Ürdün’de yaşayan 30 yaşındaki Nawal, aniden ölen eşinin mirasından hakkını almak için hem aile baskısıyla hem de ataerkil bir sistemle kıyasıya bir mücadeleye girer. Erkek çocuk doğurmanın ayrıcalık olduğu bir toplumda kızını ve evini korumak için her şeyi göze alacaktır.

Yazar film hakkında "Kadınlarla dolu bir ailede geçti çocukluğum. Bu yüzden de daha küçükken bu kadınların nasıl bir baskı altında olduklarını ve bu davranış şeklini normalleştirdiklerini anladım. İnşallah Erkek Olur'un senaryosunu yazarken hayatını ailesine adamış, sonunda kendine bile yabancılaşmasına yol açan bir adamla evli yakın bir akrabamızdan esinlendim" cümlelerini kurmuştur. 

Inşallah

İNŞALLAH ERKEK OLUR FİLMİNİN YÖNETMENİ KİM?

Filmin yönetmeni  Amjad Al Rasheed'dır. İnşallah Erkek Olur, Rasheed'in ilk uzun metraj filmidir. Cannes’da gösterilen ilk Ürdün filmi olma özelliği taşıyan Amjad Al Rasheed’in çıkış filmi, çocuğunu tek başına büyüten bir kadının mücadelesi üzerinden hukuki ve toplumsal ayrımcılığa eğiliyor. Kırılganlık ve direnci vücuda getiren Mouna Hawa, bir annenin sarsılmaz kararlılığını resmediyor.

Netflix Bodkin dizisinin oyuncuları kimler? Netflix Bodkin dizisinin oyuncuları kimler?

Mubi

İNŞALLAH ERKEK OLUR FİLMİ HANGİ ÜLKEDE GEÇİYOR?

Film, Ürdün'ün başkenti Amman'da geçiyor. 

Inşallah Erkek Olur 2

İNŞALLAH ERKEK OLUR FİLMİ OYUNCU KADROSU

Filmin oyuncu kadrosu:  Mouna Hawa, Haitham Omari, Yumna Marwan, Salwa Nakkara, Mohammad Al Jizawi, Eslam Al-Awadi ,Celina Rabab’a, Sereen Hulailhel

Inşallah Erkek Olur

İNŞALLAH ERKEK OLUR FİLMİ KAÇ SAAT?

Film, 113 dakikadır. 

Kaynak: Haber Merkezi