2026 FIFA Dünya Kupası üçüncülük maçında İngiltere ile Fransa, Miami Stadyumu'nda kozlarını paylaştı. Gol düellosuna sahne olan mücadeleyi 6-4 kazanan İngiltere bronz madalyanın sahibi olurken, Fransa turnuvayı dördüncü sırada tamamladı.

2026 Dünya Kupası finali: İspanya-Arjantin maçı ne zaman, saat kaçta?
2026 Dünya Kupası finali: İspanya-Arjantin maçı ne zaman, saat kaçta?
İçeriği Görüntüle

İngiltere ilk yarıda farkı açtı

Karşılaşmaya etkili başlayan İngiltere, Declan Rice'ın 3. dakikadaki golüyle öne geçti. Konsa'nın 18. dakikada attığı golün ardından Bukayo Saka'nın 37 ve uzatma dakikalarında kaydettiği gollerle İngilizler soyunma odasına 4-0 üstün girdi.

Fransa geri döndü ama yetmedi

İkinci yarıda oyuna ortak olan Fransa, Kylian Mbappe'nin 48 ve 66. dakikalarda, Bradley Barcola'nın ise 54. dakikada attığı gollerle farkı bire indirdi. Ancak 85. dakikada penaltıdan ağları havalandıran Saka hat-trick yaparak İngiltere'yi rahatlattı. Dembele'nin uzatma dakikalarındaki golüne rağmen son sözü Jude Bellingham söyledi ve İngiltere sahadan 6-4 galip ayrıldı.

Mbappe rekor kırdı

Fransa Milli Takımı'nın kaptanı Kylian Mbappe, İngiltere karşısında kaydettiği iki golle Dünya Kupası kariyerindeki gol sayısını 22'ye çıkardı. Fransız yıldız, 21 gollü Lionel Messi'yi geride bırakarak Dünya Kupası tarihinin en golcü oyuncusu unvanını elde etti. Mbappe, turnuvadaki gol sayısını da 10'a yükselterek gol krallığı yarışında zirvede yer aldı.

Muhabir: Eren Güvendik