İngiliz kraliyet ailesinin gelini Galler Prensesi Kate Middleton, 10 yıldan fazla bir zamandır 'stil ikonu' olarak biliniyor. Her ne kadar zaman zaman hayranları ve moda uzmanları tarafından "sıkıcı" ve "tekdüze" giyinmekle eleştirilse de onun giydiği her kıyafetin, taktığı her takının dakikalar içinde "yok satması" gibi bir gerçek var.

Tarzıyla Göz Kamaştırdı

Aileye katıldığı ilk zamanlarda daha cesur giyinen, ama mini etekleri rüzgarda havalanıp magazin basınının manşetlerine çıktıktan sonra Kraliçe 2. Elizabeth tarafından elbise dolabı kontrol altına alınan Galler Prensesi Catherine, yine katıldığı bir davette giyimi kuşamıyla bütün dikkatleri üzerinde topladı.

queen-camilla-kate-middleton

Özenli Giyimiyle Dikkat Çekti


Üç çocuk annesi olmasına ve artık 42 yaşına gelmesine rağmen, ince fiziğini koruyan Kate Middleton, her yıl mart ayında geleneksel olarak kutlanan Commonwealth Day (İngiliz Milletler Topluluğu Günü) için Westminster Abbey'de düzenlenen etkinliğe kocası Prens William ile birlikte gitti. Kraliçe'nin ölümünden sonra kendilerine geçen Galler Prensi ve Galler Prensesi unvanlarıyla birlikte hiyerarşideki konumları da yükselen Kate, o gün için özenle giyindi.

kate-middleton-peplum-306105-1678726859560-main.700x0c

Osmanlı Jakarı Kumaş

Galler Prensesi Catherine'in giydiği kıyafetin Türk asıllı modacı Erdem Moralıoğlu'na yani moda dünyasında bilinen adıyla Erdem'e ait olduğunu belirtelim. Middleton'ın kıyafetinin hazırlandığı kumaş ise Osmanlı jakarı (Ottoman jakar) olarak biliniyor.

Pamukla karışık Ottoman Jakar olduğu gibi bir de sadece ipekten dokunmuş türü var. Fakat bu fiyat olarak çok pahalı. Bu yüzden kimi zaman kumaş maliyetin düşürülmesi için yapay ipekle üretiliyor. Hemen kısaca bu kumaşa neden Ottoman Jakar ya da Osmanlı Kumaşı denildiğini de anlatalım. Çünkü bu tür kumaşlar,. Osmanlı'dan günümüze geliyor ve değerli ipliklerle üretiliyor.

Haber Merkezi

Editör: Rozita Hamidi Cizreli