Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Meral Akşener ile görüşmek üzere İYİ Parti Genel Merkezi'ne gittiler. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayı üzerine konuşmaya gittiklerini bildiren iki büyükşehir belediye başkanı görüşme sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, görüşme çıkışında yaptığı açıklamada, ""Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi ile bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Türkiyemizin depremle birlikte yaşadığı zor günlerde ve milletimizin, memleketimizin geleceği açısından Altılı Masa'nın stratejisinin önemli olduğunun bilincindeyiz. Buna binaen buradayız. Duygularımızı paylaştık" dedi.

Mansur Yavaş açıkladı

"Biz Millet İttifakı belediye başkanlarıyız. Masada olanları seyretme imkanımız yok. Önümüzde seçim var, milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Deprem felaketinden sonra yaraları saracak şekilde, tekrar bir araya gelinmesi arzusu, halkımızın arzusu. Biz de görev edindik, genel başkana ilettik. Değerlendirecekler." 

Ne olmuştu?

İyi Parti lideri Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının "dayatıldığını" savunup Altılı Masa'ya ağır suçlamalar yönelterek masadan kalktı. Akşener, yaptığı sert açıklamada İmamoğlu ve Yavaş'ı adaylığa çağırırken, CHP'li iki büyükşehir belediye başkanı, Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yaptı. 
 
Millet İttifakı'nın ortak adayın açıklanmasının beklendiği toplantıya dakikalar kala, İmamoğlu ve Yavaş; Akşener ile görüşmek üzere İyi Parti binasına gitti. 

Haber Merkezi