Ekrem İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye başkanlığı dönemine ilişkin yeni bir dava dosyası daha hazırlandı. İddianamede, İmamoğlu’nun kendi şirketine ait aracı belediyenin başkanlık makam aracı gibi kullandığı ve araçla ilgili giderleri belediye bütçesinden karşılattığı iddia edildi.

Emekli bayram ikramiyesine bu yıl zam yapılmayacak iddiası
Emekli bayram ikramiyesine bu yıl zam yapılmayacak iddiası
İçeriği Görüntüle

Hazırlanan iddianamede, söz konusu uygulamayla kamu kaynaklarının toplam 122 bin 305 lira 70 kuruş tutarında zarara uğratıldığı öne sürüldü. Bu kapsamda İmamoğlu hakkında “görevi kötüye kullanma” suçlamasıyla en fazla 2 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamenin içeriği

Savcılık iddianamesinde, İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye başkanı olduğu dönemde kendi şirketine ait aracın belediye başkanlık makam aracı gibi kullanıldığı, yakıt, bakım ve diğer harcamaların belediye tarafından ödendiği kaydedildi. Bu harcamaların kamu bütçesine haksız yük getirdiği iddiasıyla kamu zararının oluştuğu belirtildi.

Hukuki süreç başlayacak

İddianamenin kabul edilmesi halinde İmamoğlu’nun yargılaması sulh ceza hakimliğinde başlayacak. Mahkeme sürecinde tarafların savunmaları ve deliller değerlendirilecek.

İmamoğlu’nun vekilleri ve hukuk ekibinin konuyla ilgili açıklaması bekleniyor. Yargılamanın takvimi ilerleyen günlerde belli olacak.

Muhabir: Çağlar Bülent Sansar