On bir ayın sultanı Ramazan ayında vatandaşlar bugün ne pişirsem, iftara ne pişirsem sorularına yanıt arıyor. Uzmanlar iftar sofralarınızı hazırlarken ağır ve yağlı yemeklerden kaçınmak gerektiğine vurgu yapıyor. Sevdiklerine lezzetli ve sağlıklı sofralar hazırlamak isteyenler iftar menüsü tariflerine bakıyor. Peki Bugün ne pişirsem? İşte en lezzetli ve doyurucu iftar menüsü tarifleri... 7. gün iftar menüsü...

İFTARA NE PİŞİRSEM? 7. GÜN İFTAR MENÜSÜ

çorba

ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI
Malzemeler

1 adet kemikli tavuk göğsü veya tavuk budu

5 su bardağı tavuk suyu

1 yemek kaşığı un

1 adet soğan

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvıyağ

Yarım su bardağı tel şehriye

Tuz, karabiber, pulbiber

Yapılışı

Öncelikle tencere üzerini geçecek şekilde tavuk etini biraz tuz ekleyerek haşlayın. Soğuduktan sonra etleri parçalara ayırın ve ayrı bir tabağa koyun. Çorbanızı yapacağınız tencereyi ocağa yerleştirin. Tencereye tereyağını alıp eritin, soğan ince ince doğrayıp kavurun, 1 yemek kaşığı salçayıda ekleyip kavurun. Üzerine un ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra önceden ayırdığınız 5 bardak tavuk suyunu ilave edin. Tel şehriyeleri ilave edin. Tavuklarıda ekleyin. 10 dakika karıştırarak pişirin. Ardından tuz ve baharatları ekleyerek kapağını kapatın ve dinlenmeye bırakın. İftar için çorbanı hazır, afiyet olsun.

salata

NARLI CEVİZLİ ROKA SALATASI
Malzemeler

2 demet roka

Ayıklanmış nar

10 adet ceviz içi

Beyaz peynir veya tulum peyniri

Yarım limon

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı nar ekşisi

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı

Rokanın saplarını kesip, yıkayıp sirkeli suda bekletin. Tekrar yıkayıp suyunu iyice süzdürün. Salata kasesine elle koparıp doğrayın. Ceviz içlerini ufaltın. Nar tanelerini ekleyin. Peynirleri ekleyin. Salatanın sosu için, nar ekşisi, limon, tuz ve zeytinyağını karıştırıp salatanızın üzerine gezdirin. İftar için salatanız hazır, afiyet olsun.

karnıyarıkl

KARNIYARIK

MALZEMELER
6 adet küçük boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
3 adet sivri biber

Kıymalı Harç İçin;

2 adet orta boy soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
200 gr kıyma
1 çay bardağı sıcak su

Sosu İçin;

1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su

Yapılışı
Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin.

İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın. 3 adet biberi de yağda kızartın.

Daha sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun ve biberleri, sarımsağı ekleyerek 2 dakika daha kavurun.

pilav

BADEMLİ PİLAV
Malzemeler

1 çay bardağı çiğ badem

2 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Et suyu

Yapılışı

Öncelikle bademleri kabuklarının kolay soyulması için sıcak suda bekletin. Daha sonra bademlerin kabuklarını soyun. Pilav tenceresinde tereyağını ve zeytinyağını alın. Isınınca, bademleri pembeleşene kadar kavurun. Önceden ıslatıp, yıkanan pirinçleri ilave edin. Bir kaç dakika daha kavurun. Tuzu ve et suyunu ekleyin. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Demlendikten sonra servise hazır. İftar için pilavınız hazır, afiyet olsun.

Küp küp doğramış olduğunuz 2 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın.
Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dk kaynatın.

sütlü irmik

SÜTLÜ İRMİK HELVASI
Malzemeler

3 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

1.5 su bardağı irmik

2.5 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

Yapılışı

Öncelikle şerbeti için süt ve toz şekeri bir tencerede kaynatıp, soğumasını  bekleyin. Geniş bir pilav tenceresinde tereyağını eritin. İrmik ve dolmalık fıstıkları ekleyip rengi değişene kadar sık sık karıştırarak kavurun. İrmikler yanmaması için ocak kısık olmalı. Ilık olarak bekleyen sütlü şerbeti de ekleyip karıştırarak çektirin. Çektikten sonra ocaktan alıp 20-25 dakika demlenmeye bırakın. Antep fıstığı, ceviz veya tarçın ile süsleyip servis yapın. İftar için tatlınız hazır, afiyet olsun.

Haber Merkezi