14 Mayıs'ta gerçekleştirilen genel seçimlerin ardından halk tarafından seçilen vekiller bugün Meclis'e gitti. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, 28. Dönem Milletvekili Ant İçme Töreni için toplandı. Devlet Bahçeli ile başlayan yemin töreni, diğer vekillerin tek tek kürsüye çıkması ile devam ediyor. Alfabedik olarak kürsüye çıkılırken sıra HÜDA PAR'lı vekile geldi. İsmi okunan  HÜDA PAR'lı Serkan Ramanlı yemin metnini okudu. 

HÜDA PAR MECLİSTE YEMİN ETTİ Mİ 2023?
AK Parti listesinden milletvekili adayı olan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, TBMM'de milletvekili yeminini okudu. Seçim sürecinde HÜDA PAR vekillerinin yemin metnini okumayacağı iddia edilmiş, parti kaynakları bu söylemleri reddetmişti.

Seçime AK Parti listesinden giren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı, Batman Milletvekili Serkan Ramanlı da kürsüye çıkıp yemin metnini okudu.

İDDİALAR GÜNDEM OLMUŞTU
Seçim sürecinde HÜDA PAR vekillerinin yemin metnini okumayacağı iddia edilmiş, parti kaynakları bu söylemleri reddetmişti.

YAPICIOĞLU YALANLAMIŞTI
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da geçtiğimiz günlerde TBMM'de yapılacak milletvekili yemin töreniyle ilgili, "Milletvekili yeminini elbette okuyacağız. Herhangi bir ekleme veya çıkarma yapma gibi bir düşüncemiz yok, böyle bir şey mümkün de değil. Milletimize en iyi şekilde hizmet etmek için buraya geldik, şov yapmaya gelmedik" demişti.

Haber Merkezi

Editör: Nisa K.