Kış aylarının başlaması ile temel ihtiyaçlarımız konusunda yaşanılan fırsat eşitsizlikleri birçoğumuzu oldukça rahatsız etmekte. Barınabilecek bir yeri olamayanlar için kış zaten başlı başına zor bir mevsimken, barındığı yerde ailesini ısıtamamak da ayrı bir sıkıntı yaratmakta.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl “Hiçbir çocuk üşümesin” düşüncesiyle başlattıkları doğal gaz desteği uygulaması, bu yıl da devam edecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardım desteği sağladığı 180 bin ailenin Başkent Kartlarına 5 Ocak 2023 tarihinde 500 TL doğal gaz desteği yatırılacak. 

Yapılacak olan ilk ödemenin ardından, hükümetin daha önce açıkladığı doğal gaz desteği yatırılmazsa eğer, diğer kış aylarında da doğal gaz ödemeleri sürdürülecek. Hükümetin desteği yatırması durumunda ise destekler nakdi yardım olarak genel kapsamda devam edecek. Sosyal yardım alan aileler, Başkent Kartları ile abone numaralarını girerek gaz kiosklarından doğal gaz kartlarına yükleme yapabilecek ya da faturalı borçlarını ödeyebilecekler.

Tüm çocukların eşit şartlarda eğitim görmesi, çocukların gelişimlerinin eşit şartlarda sağlanması için yerel yönetimlere çok görev düşmekte. Ekonomik anlamda dezavantajlı gruplara sağlanan tüm desteklerin insan onurunu zedelemeyecek koşullarda sunulması ise oldukça önemli. Bu şiarla hareket eden tüm yerel yönetimleri kutluyor ve Edip Cansever’in Mendilimde Kan Sesleri şiirinden bir dizeyle bitiriyorum sözlerimi:

“Gülmek, bir halk gülüyorsa gülmektir.”

Sevgi ve umutla!

Editör: TE Bilisim