Şiddetsiz Toplum Derneği’nin yeni Yönetim Kurulu, ikinci toplantısını 7 Temmuz 2021 Çarşamba günü yaparak, ülke genelinde, aile, mahalle, semt, köy, okul, üniversite  ve iş yerlerini olumlu etkileyecek, çocukları,  gençleri ve kadınları sürece daha çok katacak, insan hakları, hayvan hakları ve çevre hakları konularında toplumsal güç birliğini ve duyarlılığını artıracak, saygı, sevgi, hoşgörü, dostluk ve barış hedefine katkıda bulunacak etkinlikler ve projeler üretilmesine karar verdi.

Başkan Rıza Sümer ve Başkan yardımcısı, uzman psikolog Şenay Ölmez’in yürüttüğü toplantıya, Genel Sekreter Ferda Hekimci, Mali İşler Sorumlusu  Aziyme Arıkan, Sanat ve Sosyal İşler Sorumlusu Şükran Sarıkaya, Projeler Sorumlusu Metin Ç. Balcı, Onur Kurulu üyesi ve Dernek gönüllüsü  Erdal Gülöz ile Yönetim Kurulu yedek üyesi ve projeler gönüllüsü Nureddin İlter katıldı.Ankara dışında olduğundan, eğitimden sorumlu Yönetim Kurulu üyesi  Doç. Dr. Aysel Sadak İltaş toplantıya katılamadı.

Dernek,  ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,  Üniversiteler, Büyükşehir, Şehir  ve ilçe belediye başkanlıkları  ile işbirliği yapacak.

Toplantıda, dilinden  duyulan rahatsızlık dile getirilerek, siyasi parti sözcüleri, gazeteciler, yazarlar ve  bilim insanları başta olmak üzere herkesin, farklılıkları doğal zengin sayarak,  toplumda sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk ve barışın yaygınlaşmasına ve tüm yüreklerde kökleşmesine katkıda bulunmaları gerektiği dile getirildi.

(Murat KARABULUT)