Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesiyle beraber gündemde yürütmenin diğer önemli isimlerinin kimlerden oluşacağı sorusu var. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mersin'de  milletvekili seçilirken mevcut kabinedeki, aday olmayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy hariç, bakanların tamamı Meclis’e girdi.  Peki, milletvekili seçilen bakanlardan hangileri yeniden kabinede yer alacak? Hazine ve Maliye Bakanlığına Mehmet Şimşek mi getirilecek? Yeni bakan kim olacak? İşte detaylar...

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞINA MEHMET ŞİMŞEK Mİ GETİRİLECEK?

HaberTürk yazarı Abdurrahman Yıldırım'ın yazısında konuya ilişkin olarak şu ifadelere yer verildi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni dönemde ekonomiye yaklaşımları ve ele alınacak konuları sıralayışı da önümüzdeki ilk seçimi kazanma hedefine uygun. Erdoğan ekonomi konularında şunları gündeme getirdi:

“Artık tüm vaktimizi ve enerjimizi çalışmaya, eser üretmeye, hizmet vermeye tahsis edeceğiz. Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmak, yıkılan şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak, insanlarımızı hayata bağlamak önceliklerimizin en başında yer almayı sürdürecektir.

Enflasyonun yol açtığı fiyat artışlarından kaynaklanan sıkıntıları gidermek, refah kayıplarını telafi etmek, önümüzdeki günlerin en acil konu başlığıdır…

Güven ve istikrar kavramı çok önemli, bununla yola devam edeceğiz. Güçlü bir ekonomi yönetimini bu iki kavram üzerine kuracağız. Uluslararası itibara sahip bir finans yönetimi, yatırım ve istihdam odaklı bir üretim ekonomisi tasarlıyoruz.

Her alanda giderek artan üretim gücümüzün sağladığı imkanları, herkesi şaşırtacak yeni bir ekonomik atılımın lokomotifi haline getireceğiz.

Sanayimizi bilhassa savunma sanayimizin marka değerini artıracağız.

Bizi dünya gıda sektörünün en önemli aktörlerinden biri haline getiren tarım ve hayvancılıkta üretici gelirlerini artıran bir sistemi hayata geçireceğiz.”

MEHMET ŞİMŞEK YENİ HAZİNE VE MALİYE BAKANI MI OLACAK?

Kabinede kimlerin yer alacağı henüz netleşmediği için Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olup olmayacağı netleşmedi.

Haber Merkezi