Yaklaşık 100 yıldır her yıl 4 Ekim'de kutlanan Dünya Hayvanları Koruma Günü ile, küresel olarak hayvanların yaşadığı sorunlara karşı farkındalık yaratılması ve onlar için daha iyi koşulların hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Yasa gereği hayvanlarımız alındıkları yerlere bırakılacaktır Yasa gereği hayvanlarımız alındıkları yerlere bırakılacaktır

DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ NE ZAMAN VE NASIL İLAN EDİLDİ?

Hayvan severler ilk kez İngiltere’de 1822 yılında; hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını, daha iyi koşullarda beslenme ve korunmalarını sağlamak amacıyla Hayvanları Koruma Birliği’ni kurdular. Türkiye'de ise Hayvanları Koruma Derneği 1908 yılında kuruldu. 

1931 yılında Floransa’da toplanan bu kuruluş dünya üzerinde yok olma tehdidi altında bulunan hayvan türlerine dikkat çekmek üzere 4 Ekim’i Hayvanları Koruma Günü ilan etti. Bu günün amacı; evrende insanlardan başka canlılar olduğunu anlamak, onların yaşam alanlarına müdahale etmemek, yaşama hakkına saygı duymaktır.

HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ NE ZAMAN, ÖNEMİ NEDİR?

Hayvanları Koruma Günü 4 Ekim 2023 günü idrak edilecek. Bu günde nesli tükenmekte olan hayvanlardan, yardıma muhtaç olan diğer tüm hayvanlara kadar onları korumanın öneminden bahsedilecek. Hayvanların neslinin tükenmesi aynı zamanda inşaların neslini de tehlikeye atıyor. Tüm canlılara sahip çıkılması gerektiğinin altının çizileceği anlamlı günde çeşitli mesajlar verilecek.

hayvanlari-koruma-gunu-800x624

Haber Merkezi

Editör: Hüseyin Çözen