24 Mart 1925 tarihinde Almanya’nın Berlin şehrindeki Spor Sarayı’nda bir etkinlik ile ilk defa Dünya Hayvanlar Günü kutlandı. Hayvan aktivisti Heinrich Zimmermann tarafından düzenlenen etkinliğe 5 binden fazla kişi katıldı. 1929 yılında ise Spor Sarayı’nın müsait olmaması nedeniyle etkinliğin tarihi 4 Ekim’e ertelendi. Hristiyanlıkta ekolojinin ve hayvanları koruyucu azizi Assisili Francis’in bayram günü olarak da kutlanan 4 Ekim, günümüzde Dünya Hayvanları Koruma Günü olarak kutlanıyor. Milliyet, din, inanç ve siyasi ideolojiye bakılmaksızın kutlanan gün, bizlere birlikte yaşadığımızı bir kere daha hatırlatıyor. İnsanın en önemli görevi ve amacı doğayı ve hayvanları korumak olmalı. İnsan olmanın bir gerekliliği bu... 

70’den fazla ülkede kutlanan bu önemli gün masum canlıların temel haklarına artık saygı duymamız gerektiğini işaret ediyor. Hayvanların barınma, beslenme ve can güvenliğinin sağlanması bizim sorumluluğumuzda. Onlar olmadan biz, biz olmadan da onlar yaşayamayız. Doğanın dengesine saygı duymayı öğrenmezsek sonumuzun hiç iyiye gitmediğini artık bilmemiz gerekiyor. Sürekli olarak insanların kötü muamelesine maruz kalan hayvanları fark etmemiz habitatı korumanın en önemli aşaması. Dünyanın dengesini yeterince bozduk, hayvanlara yaşayacakları bir ortam bırakmadık... Böyle önemli günlerde farkındalığın artırılması bu nedenle oldukça önemli. 

Yiğit Akü bu sene çok değerli bir kampanyaya imza attı. ‘’Beni fark etmen için ne yapmam gerekiyor?’’ söylemi ile başlatılan kampanya görmezden gelinen hayvanları artık görün diyor. Hayatı birlikte paylaşıyoruz, hayvanlarla birlikte yaşıyoruz. Hayat onlar için çok zor. Hele bir de insanların sergiledikleri tutumlar karşısında hayatta kalmaları daha zor bir hal alıyor. Yaşam hakkı konusunda bir insandan hiçbir farkları yok. Madem insanız kendi ihtiyaçlarımızı gibi onların gereksinimlerine de koşturmalıyız. Bir hayvana bile yardımcı olmak o kadar önemli ki bunu anladığımız zaman gerçekten insan olmaya başlıyoruz. Görmezden gelmeden, bu dünyayı paylaştığımızı bilerek üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeli, insan olarak vazifelerimizi eksiksiz şekilde tamamlamayız!