Tüm Türkiye Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerle sarsıldı. 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından HAARP teknolojisi ile deprem üretilir mi iddiaları sosyal medyada konuşulmaya devam ediyor.

Fay hatlarının hareketlenmesiyle 20 Şubat'ta da Hatay'da depremler meydana geldi. İddiaların ardından HARRP teknolojisi tekrardan gündeme geldi. ABD'nin Alaska eyaletinde bulunan Yüksek Frekanslı Aktif Aurorasal Araştırma Programı HAARP, bilimsel bir projedir. İşte HAARP teknolojisi hakkında  merak edilenler...

HAARP NEDİR, YAPAY DEPREM ÜRETEBİLİR Mİ?

HAARP,  bilimsel bir projedir. Türkçe karşılığı "Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Program"ı olarak bilinen, Amerika Birleşik Devletleri'nin Alaska eyaletinde bulun bir projedir.

HAARP PROJESİ'NİN ETKİLERİ NELERDİR?

Yetkililere göre bunun amacı füzeleri havada imha etmek, toprağın altını incelemek, denizaltılarla haberleşmeyi kolaylaştırmak, ve büyük bir alandaki tüm haberleşmeyi kesmek gibi çok çeşitli amaçları vardır. Amerikanın en ünlü jeofizikçilerinden birine göre ise bu teknoloji iklimleri değiştirmek, ozon tabakası ile oynamak, deprem yaratmak, radyasyon yaymayan termonükleer patlamalar yaratmak gibi korkunç güce de sahiptir.

HAARP PROJESİ AYRINTILARI

HAARP, iyonosferin özelliklerini ve davranışlarını araştırmak için Alaska Üniversitesi ile ortak yürütülen bir proje sonucunda kurulmuştur. Günümüzde Pentagon tarafından kontrol edilmekte ve ABD ordusunun hizmetindedir. Projenin kurulu olduğu Alaska'da iddialara göre 180 adet dev anten bulunmaktadır. Bu antenler ile üretilen manyetik dalgalar, yetkililerin yaptığı açıklamalara göre; "gelebilecek füzeleri havadayken imha etme, toprağın altında incelemeler yapma, denizaltı gemileriyle haberleşmeyi kolaylaştırma ve atmosferin durumuna müdahale etme" gibi işlevler yapmaktadır. HAARP projesi, ilk olarak Sırp asıllı ABD'li bilim adamı Nikola Tesla tarafından başlangıç düzeyinde oluşturulmuştur. Tesla, atmosfere düşük düzeyde manyetik dalgalar gönderilerek güçlü bir enerji oluşturulduğunu keşfetmiştir. HAARP'ın kurulu olduğu bölgeye herhaangi bir uçağın yaklaşması yasaktır.

AFAD AÇIKLADI

Sosyal medyada ortaya atılan iddialarla ilgili AFAD, "Vatandaşlarımızın sosyal medya başta olmak üzere çeşitli mecralarda kasıtlı ya da kasıtsız olarak paylaşılan asılsız bilgilere itibar etmemeleri, doğru bilgi için resmî kaynakları takip etmeleri büyük önem arz etmektedir" paylaşımını yaptı.

Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi