İstanbul Maltepe’de 21 Mayıs tarihinde düzenlenen Milletin Sesi mitingi akabinde, 24 Mayıs Salı günü, Kemal Kılıçdaroğlu’nu TBMM’de gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi grup toplantısında dinledim. Konuşmasında İstanbul Mitinginden aldığı enerjisi hissedilen Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin kaderinin önümüzdeki seçimlerde değişeceğini ifade etti. Konuşması sırasında sözlerinin “Gençliğin umudu Kılıçdaroğlu” sloganları ile birkaç defa kesilmesinin ardından, Kılıçdaroğlu “Hiç merak etmeyin” diyerek karşılık verdi.

Türkiye’nin ilk defa ekonomik krizle karşılaşmadığını fakat bu sefer, sürecin hiç iyi yönetilmediğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu’nun altını çizdiği diğer konular da şöyleydi;

84 milyon insanın, bir avuç insan için çalıştığı, kur korumalı mevduat fonlarınının esasında hali hazırda yine zengin olan kesime çifte ballı kaymak olarak sunulduğu, simit alan vatandaşın vergi verirken parasını korumalı mevduata alanların vergiden muaf tutuldukları, çiftçilerin içinde bulundukları ekonomik darboğazın gözlere çarptığı bir Türkiye gerçekliğinden bahseden Kemal Kılıçdaroğlu, toplumun kucaklaşmaya ve huzura ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi. Önümüzdeki dönem için gençlere ve kadınlara duyduğu inancı her fırsatta dile getiren Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin kaderini onların değiştireceğini söyledi.

Saat 22.00’da bir skandal açıklayacağını, “bir kaçış planının anatomisini” ifşa edeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, tam saat 22.00’da açıklamasının yer aldığı videoyu twitter hesabından paylaştı; Ensar ve Türgev vakıfları tarafından ABD’de kurulan bir vakfa transfer edilen tutarları açıklarken, ABD’de kurulan vakfın yönetim kurulunda da Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ailesinden üyeler olduğunu iddia etti. Kendisini dinleyenlere de “Sen varsın ve daha iyisini hakediyorsun. Geliyor mutlu, huzurlu günler!” diyerek seslendi. 

Adalet ve Kalkınma Partisinin cevabı ise gecikmeden geldi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun saat 22.00’ı işaret eden konuşmasının akabinde AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını şiddetle kınadıklarını, bu beyanların bir siyaset biçimi değil, bir iftira kampanyası olduğunu ifade etti. 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Twitter hesabı üzerinden 22.00’da paylaştığı videosunun ardından, Ömer Çelik A Haber’e bağlandı ve “Bunlar zaten kanunlar çerçevesinde olan şeyler. Yurt dışında, öğrencilerle ilgili faaliyetler var. Ne zaman dış politikada adım atsak, Kılıçdaroğlu devrede. Hükümeti kanunsuzlukla suçluyor, milletin seçtiği kabineyi kanunsuzlukla suçluyor. Yanıldığı konuların haddi hesabı yoktur” dedi. 

Türgev ve Ensar vakıflarıysa, yaptıkları ortak açıklamada özetle; öğrenci okutma misyonunun çoğunlukla vakıflar aracılığı ile yürütüldüğünü, bu faaliyetlerin toplumun öz kaynaklarıyla gerçekleştirildiğini, bu sayede ise on binlerce öğrenciye eğitim desteği sağlandığını, ortaya atılan iddialara yönelik de değerlendirme takdirini millete bıraktıklarını ifade etmişlerdir.