Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından 2026 yılının ilk dört ayında gerçekleştirilen 2 bin 264 operasyonda, 34 milyar 203 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza Dört Ayda 2 Bin 264 Operasyon Yaptı (3)

Gümrük operasyonlarında artış yaşandı

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat birimleri, uzman personel, teknolojik sistemler ve analiz teknikleriyle yürüttüğü kaçakçılıkla mücadele çalışmalarını sürdürdü.

Bakanlık verilerine göre yalnızca nisan ayında gerçekleştirilen 572 operasyonda, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 216 artışla 12 milyar 359 milyon lira değerinde yakalama yapıldı.

Gümrük Muhafaza Dört Ayda 2 Bin 264 Operasyon Yaptı (5)

Operasyonlarda uyuşturucu ve kaçak eşya ele geçirildi

Nisan ayındaki operasyonlarda 1,9 ton uyuşturucu madde, 111 bin 625 adet tıbbi malzeme, 315 ton akaryakıt ve 208 araç ele geçirildi.

2026 yılının ocak-nisan döneminde gerçekleştirilen operasyonlarda ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 106 artış kaydedildi. Bu süreçte toplam 9,2 ton uyuşturucu madde, 1 milyon 539 bin adet makine aksamı, 862 bin 643 adet elektrik-elektronik eşya ve 459 bin 539 adet tıbbi malzeme ele geçirildi.

Kartal’da 58 kilo skunk ele geçirildi
Kartal’da 58 kilo skunk ele geçirildi
İçeriği Görüntüle

Gümrük Muhafaza Dört Ayda 2 Bin 264 Operasyon Yaptı (2)

Kaçakçılıkla mücadele çalışmalarının sürdüğü belirtildi

Bakanlıktan yapılan açıklamada, kaçakçılıkla mücadele çalışmalarının kararlılıkla sürdüğü belirtilerek, toplum sağlığını ve ülke ekonomisini tehdit eden unsurlara karşı operasyonların devam edeceği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, tütün mamullerinden tarihi eserlere, akaryakıttan tekstil ürünlerine kadar geniş bir alanda yürütülen çalışmalarla kaçakçılığın önlenmesine yönelik faaliyetlerin sürdürüldüğü kaydedildi.

Kaynak: İHA