Gülnara Kerimova internette en çok araştırılan isimler arasında yer alıyor. Arama motorlarında, "Gülnara Kerimova kimdir? Gülnara Kerimova evli mi, kaç yaşında? Gülnara Kerimova neden tutuklandı?" soruları aratılıyor. Peki, Gülnara Kerimova kimdir? Gülnara Kerimova evli mi, kaç yaşında? Gülnara Kerimova neden tutuklandı? İşte tüm merak edilenler...

günara

Gülnara Karimova, 8 Temmuz 1972 tarihinde Taşkent, Özbekistan'da doğmuş olan, Özbekistan'ın eski liderlerinden İslam Karimov'un kızıdır. Uzun bir süre boyunca kamu görevlerinde bulunmuş ve bir dönem Özbekistan'da önemli bir kamu figürü haline gelmiştir. Ancak sonraki yıllarda yolsuzluk ve yasa dışı faaliyetlere karıştığı iddialarıyla karşı karşıya kalmıştır.

Devin Özek kimdir? Devin Özek kimdir?

gülnara3

Özel hayatı ve evlilikleri hakkında pek fazla bilgi bulunmamakla birlikte, Gülnara Karimova'nın çeşitli zamanlarda farklı kişilerle evlendiği ve bir dönem İsviçre'de yaşadığı bilinmektedir.

gülnara2

Özellikle 2000'li yılların başlarında, Gülnara Karimova'nın Özbekistan hükümetinde diplomatik ve kültürel görevlerde bulunduğu, ülkenin medya, sanat ve kültür alanlarında etkinlik gösterdiği bilinmektedir. Ancak daha sonra yolsuzluk, rüşvet, yasa dışı iş faaliyetleri gibi suçlamalarla karşı karşıya kalmış ve Özbek hükümeti tarafından gözaltına alınmıştır.

gülnara1

2017 yılında Gülnara Karimova hakkında bir yolsuzluk davasında suçlu bulunarak hapis cezasına çarptırıldı. Ancak hapsedilmeden önce, Özbekistan hükümeti tarafından ev hapsine alındığı bilinmektedir.

Haber Merkezi

Editör: İrem Akbaş