Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlerbirliği Spor Kulübü arasında düzenlenen iş birliği protokolü anlaşmasının ardından, Gençlerbirliği Spor Lisesi’nin resmi açılışı yapıldı. Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde düzenlenen işbirliği protokolü imza töreni ve Gençlerbirliği Spor Lisesi’nin açılışına; Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, Gençlerbirliği Yönetim Kurulu ve Divan Kurulu Üyeleri ile bakanlık bürokratları katıldı.GENÇLER LİSESİ (2)

“CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA TÜRKİYE'DE İLK FUTBOL TEMALI OKULU AÇIYORUZ “

İş birliği protokolü imza töreninde konuşan Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, Gençlerbirliği’nin kuruluş öyküsünü anlattıktan sonra Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün futbol fabrikası olduğuna vurgu yaptı. Başkan Akdaş konuşmasına şu şekilde devam etti: “Gençlerbirliği, yetiştirdiği yüzlerce futbolcuyla Türk futboluna, milli takımımıza sayısız futbolcu kazandırdı. Türkiye'de futbol altyapısı denilince akla gelen ilk kulüp Gençlerbirliği'dir. Her zaman ilkleri yapan Gençlerbirliği Kulübü olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye'de ilk futbol temalı okulu açıyoruz. Tesislerimizin içinde bir eğitim kurumunun açılması bizleri aşırı heyecanlandırıyor. Okulumuz, 25 öğrencisiyle 2023-2024 eğitim öğretim yılına başladı. Öğrencilerimiz kariyerlerinde eğitim ve spor hayatlarını beraber devam ettirecekler. Üniversitelerin spor bölümü kayıtlarında da avantaj elde edeceklerdir.” dedi.GENÇLER LİSESİ (3)

“BURADA ÖNEMLİ SPORCULARIN YETİŞECEĞİNE İNANIYORUZ”

Gençlerbirliği ile geçmiş yöneticilik döneminden kalan hatıraları olduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Gençlerbirliği 100 yıllık bir çınar. Türk sporuna, Türk futboluna büyük hizmetler yapmış çok önemli bir kulüp. Böylesine güzel bir fikrin Milli Eğitim Bakanlığı ile oluşturulması son derece önemli. ‘Çocukların okul ve spor arasında kalmaları’ konusunda sporda bir tartışma var. Bu anlamda tematik liselerin katkı vereceğini düşünüyoruz. Bu süreçte de özellikle liselerin önemli rol oynayacağına, burada önemli sporcuların yetişeceğine inanıyoruz. Bu spor lisesi yaklaşımı çok çok önemli, biz de destekliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile bu süreçte ortak hareket ediyoruz. Rahmetli Başkan İlhan Cavcav’ın yurtdışından getirdiği sporcularla Türkiye’de önemli başarılar aldığını ve altyapıdan yetişen sporcuları da büyük kulüplere transferin ettiğini biliyorum. Geremi (Njitap) buradan Real Madrid’e transfer olmuştu. Arda Güler’in de Gençlerbirliği altyapısından Fenerbahçe’ye oradan da Real Madrid’e gitmesi çok çok önemli. Yeni sporcuların, yeni Arda Gülerlerin buradan yetişeceğine inanıyoruz. Sinan Hoca (Kaloğlu) ile de sohbet ettik. Takımın yeniden Süper Lig'e döneceğini bu seneki kadrosundan hissediyoruz. Bu 100 yıllık çınarın Türk sporuna hizmet etmeye devam edeceğine ve yeniden Süper Lig’e döneceğine inanıyorum.” diye konuştu.

Türk sporu önemli süreçlerden geçtiğini vurgulayan Bakan Bak, “A Milli Futbol Takımımız tarihinde ilk defa grubunu lider tamamlayarak Avrupa Şampiyonası’na gidecek. 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı organize edeceğiz. Bunlar son 22 yıldır spora yatırımlar sayesinde. Çok önemli spor ve tesis yatırımları var. Şu anda 38 stadyum tamamlandı, yeni stadyumlar envanterimize giriyor. Türkiye, dünyanın en modern statlarına sahip. Yaptığımız organizasyonlarda bunları görüyoruz. Sporcularımızın aldığı uluslararası madalyalarda artış söz konusu.” dedi.GENÇLER LİSESİ (4)

23 Nisan coşkusu Ankara'da doyasıya yaşandı 23 Nisan coşkusu Ankara'da doyasıya yaşandı

“DİNAMİK, FUTBOLU, SEKTÖRÜ SÜREKLİ TAKİP EDECEK BİR PROJE”

İmzalanan protokolün ‘proje okul’ kavramı içinde olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Sporun yanı sıra güzel sanatlar liselerini de tematik hale getireceğiz. Bu projenin çok yararlı bir proje olduğuna inanıyorum. Kendi içinde çok dinamik, futbolu, sektörü sürekli takip edecek bir proje. Türkiye’de sporla ilgili olarak kamuoyundaki en büyük eleştirilerden birisi ya sportif başarı ya da akademik eğitim. Çocukları ikisinden birisini tercih etme ikilemiyle karşı karşıya bırakıyoruz. Bu aslında çocuklarımızı bu ikilemden de kurtaracak çok yararlı bir proje. Bundan sonra hem sportif anlamda yetenekleri keşfedilmiş hem de keşfedilen yeteneklerine göre o doğrultuda eğitim verilmiş olacak. Ana hedefimiz akademik eğitimi aksatılmamış, futbol ya da sporun herhangi bir alanında Türkiye kamuoyuna mal olduktan sonra gençlere rol model olabilecek eğitimini iyi almış bireyleri yetiştirmek olacaktır” ifadelerini kullandı.GENÇLER LİSESİ (5)

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlerbirliği Spor Kulübü arasında düzenlenen iş birliği protokolü anlaşmasının ardından kurdele kesilerek Gençlerbirliği Spor Lise’sinin resmi açılışı yapıldı.

Haber Harutyun ÇERME

Editör: Harutyun Çerme