Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Yönetim Kurulu, M.Nezih Allıoğlu başkanlığında Anıtkabir’i ziyaret etti. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’ncu yıldönümü ve Büyük Taarruz Zafer Haftası nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret eden Başkentli genç girişimciler, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozalesine çelenk koydu, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu.

Büyük Taarruz Zafer Haftası’nın ilk gününde Başkentli genç girişimciler kalabalık bir heyetle Atatürk’ün manevi huzuruna çıktı.

Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen heyet adına Başkan, M.Nezih Allıoğlu  Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Ata’ya bağlılığa vurgu yapan Başkan Nezih Allıoğlu, deftere şunları yazdı:  

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN KURULMASININ YOLUNU SEN AÇTIN, KORUYUP YAŞATACAK OLAN BİZLERİZ”

“Tarihin akışını değiştiren, ulusumuzun geleceğini tayin eden ve Kurtuluş Savaşımızın sonucunu tüm dünyaya duyuran 30 Ağustos Zaferi’nin 99’ncu yıldönümünde de büyük bir gurur ve heyecan içerisindeyiz. Öncülüğünde Anadolu'da başlatılan hareketin hedefine ulaştığını duyuran Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı, Türk Ulusu'nun bağımsızlığı için neleri göze alabileceğini en anlamlı biçimde ortaya koymuştur. 

Bir ulusun kaderini baştan inşa ederek dünyayı kendine hayran bırakan Aziz Atatürk; bayrağımızın özgürce dalgalandığı yurdumuzda, tam bağımsız, lâik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının yolunu sen açtın, koruyup yaşatacak olan bizleriz.  Genç Girişim ve Yönetişim Derneği olarak huzurunda bir kez daha söz veriyoruz; ne senden vazgeçeceğiz, ne senin eserin olan Türkiye Cumhuriyeti’nden.” 

Genç girişimciler daha sonra Anıtkabir Komutanlığı’nda görevli bir subay eşliğinde müzeyi gezdi ve Anıtkabir Komutanı Albay Hakan Osman Sert’i ziyaret ederek, bir plaket takdim etti. 

(Murat KARABULUT)

Editör: TE Bilisim