Tel Peynirli Katmerl  Gelinim Mutfakta'da günün yarışma yemeği olduktan sonra internette en çok araştırılan yemekler arasında yer alıyor. Tel Peynirli Katmer  Arama motorlarında''Tel Peynirli Katmer nasıl yapılır? Tel Peynirli Katmer'de hangi malzemeler kullanılır?'' soruları aratılıyor. Peki Tel Peynirli Katmer nasıl yapılır? Tel Peynirli Katmer'de hangi malzemeler kullanılır? İşte tüm merak edilenler...

Tel Peynirli Katmer Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Aldığı kadar un
 

Üzerine sürmek için:

2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 

İçi için:

1 kase beyaz peynir
1 kase lor peyniri
 

Pişerken yağlamak için:

1 çay bardağı sıvı yağ

Zahide Yetiş ile Yeniden Başlasak başladı 15 Mayıs! Zahide Yetiş ile Yeniden Başlasak başladı 15 Mayıs!

Süt, su ve sıvı yağı yoğurma kabına koyun. Kontrollü bir şekilde unu ve tuzu ekleyerek yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin. Orta boy olacak şekilde bezelere ayırın. Tereyağını eritin ve eriyince sıvı yağını da koyun ılısın. Bezenin bir tanesini servis tabağı büyüklüğünde açın, üzerine yağ karışımından 2-3 yemek kaşığı yağı sürün. Üzerine beyaz ve lor peynir karışımından koyun. Hamuru kıvırarak sarın. Kendi etrafında dolayın. (Gül böreği gibi.) Hamurlar bitene kadar aynı işlemleri uygulayın. Unladığınız tepsiye yaptığınız bezeleri koyun, sonra hamurları buzdolabına koyun, aceleniz varsa yarım saat kadar buzlukta da bekletebilirsiniz. Amacımız tereyağının donmasıdır. Hamurlar soğuyunca bir tane bezeyi alıp üzerine un serpin ve servis tabağı büyüklüğünde açın. Isınmış tavaya koyun. Bir tarafı pişmeye yakın pişmeyen tarafına fırçayla sıvı yağ sürün. Pişen tarafı çevirin, pişen tarafa da sıvı yağ sürün. Tavayı hiç yağlamıyoruz, katmerlerimizi yağlıyoruz. Bütün bezelere aynısını yapın. (Aç, pişerken yağla, çevir yağla.) Piştikten sonra yuvarlak olduğu için pizza dilim kesip sıcak servis yapın.
Katmer dediğimizde biraz gözümüzün korktuğu bir hamur işidir. Ama inanın gayet kolay korkmadan yapabileceğiniz bir hamur işi.
 

Editör: İrem Akbaş