Koronavirüslü bir yıla koronavirüs ile veda ediyoruz. Kimse bu sürecin buraya kadar uzayacağını tahmin edemezdi. Geçen yıl tam da bu zamanlar Çin’den gelen haberler ile bu Çinliler ne yapıyor demiştik? Birkaç kişi bu dünya için tehlikeli olabilir dediğinde kimse inanmadı. O kadar kişiye nasıl yayılacak taa Çin’den buraya nasıl gelecek diye düşündük. O virüs allem etti kallem etti dünyanın en ücra köşelerine kadar ulaştı. Türkiye’nin köylerinin içine kadar girdi. Hatta şu anda bu virüsün olmadığı hiçbir yer yok. İnsanlar tam 1 senedir bu virüsle mücadele ediyor. Henüz mücadele bitmedi daha devam ediyor.
Bir buçuk milyondan fazla kişi hayatını kaybetti. Türkiye her gün 200’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini açıklıyor. Durum iyiye gideceğine çoğu yerde daha da kötüye gitti. Bu durumun başrolünü de Türkiye oynuyor. Açıklanmaya başlanan vaka sayıları bize bunu kanıtladı. Dünyada günlük vaka sayısında birinci olduk. Nasıl becerdik bunu aklım almıyor… Mesela Hindistan biz burada evden çıkmazken çarşıları pazarları dolu maskesiz yaşıyorlardı. Çin’den sonra nüfusu en kalabalık ülke. 1 milyar 353 milyon nüfusları var. Nasıl oldu da biz Hindistan’ı geçtik? Gerçekten büyük bir başarı. Herkesin korktuğu ciddiye aldığı bir dönemde bunu nasıl başardık? İnanılır gibi değil. Güya önlemlerimiz çok sıkı büyük bir çoğunluk çok fazla dikkat ediyor… ABD’den sonra en yüksek vaka açıklayan ülke Türkiye oldu. Toplam vaka sayısında dünyada yedinciyiz.
Öyle derken böyle derken çok şükür bu yılı bitiriyoruz. Bakalım yeni yıl bize neler getirecek… 31 Aralık Perşembe akşamı ile 4 Ocak Pazartesi sabahına kadar evimizdeyiz. Bu 4 günlük karantina herkese iyi gelecek. Virüsü takmadan verilecek ev partileri illaki olacaktı ama 4 günlük yasak buna engel oldu diye düşünüyorum. Çok da iyi oldu. Zaten herkesin birbirinden uzak kaldığı bir yıl geçirdik. Sonuna da ayrı geçirsek bir şey olmaz…