Kocaeli'nin Gebze ilçesinde devrilerek 4 kişiye mezar olan binaya yaklaşık 100 metre uzaklıktaki başka bir binanın kolonunda çatlama meydana gelmesi üzerine 16 bina tahliye edilirken, bir kuyumcu ise dükkanda bulunan ziynet eşyalarını dakikalar içinde topladı.
Mevlana Mahallesi Issıkgöl Caddesi'nde 29 Ekim'de saat 07.00 sıralarında çöken 7 katlı Arslan Apartmanı'nın yakınındaki Gaziler Mahallesi İbrahim Ağa Caddesi'ndeki 5 katlı binada, akşam saatlerinde kolonların çatladığı ihbarı yapıldı. İhbar üzerine olay yerine polis, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
İncelemelerin ardından 16 bina tahliye edildi. Vatandaşlar, belediyenin misafirhanelerine yerleştirirken, risk üzerine boşaltılan bir binanın altında bulunan kuyumcu dükkanının sahibi de harekete geçti. Kuyumcu, dükkanda bulunan ziynet eşyalarını özel kutu ve çantalara koyarak tahliye etti.
Ekiplerin bölgeden inceleme ve denetimleri devam ediyor.
Gebze’de çökme tehlikesi: 16 bina tahliye edildi
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde geçtiğimiz gün çöken binanın yakınındaki başka bir binada kolonlarda çatlak oluştu. İncelemelerin ardından 16 bina tahliye edilirken, bir kuyumcu dükkan sahibi dükkandaki ziynet eşyalarını dakikalar içinde boşalttı.
Kaynak: İHA
Yorumlar




