Gazeteci Barış Pehlivan, Kilis Adliyesi’nde görülen davada 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Pehlivan, yaptığı haber nedeniyle yargılandığını belirterek, sürecin hukuki boyutuna dikkat çekti. Kararın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Pehlivan, haberinin hiçbir kelimesinin yalanlanmadığını ancak yine de cezalandırıldığını ifade etti.
Pehlivan, yaptığı haberin içeriğinde Kilis Adliyesi’nde görev yapan bir savcıya dair bilgileri paylaştığını ve bu haber nedeniyle yargılandığını belirtti. Savcının geçmişte AKP Şehitkamil İlçe Başkanı olduğu, trafikte tartıştığı bir kişiyi silahla yaraladığı ve 15 Temmuz’da KHK ile kapatılan Müdafaa Demokrasi ve Hukuk Derneği'nin üyesi olduğu gibi bilgileri haberleştirdiğini ifade eden Pehlivan, bu haberin ardından hakkında dava açıldığını söyledi.
Pehlivan, İstanbul’da yaşamasına ve gazetesinin merkezinin İstanbul’da olmasına rağmen davanın Kilis’te açıldığını belirterek, sürecin hukuki açıdan tartışmalı olduğunu dile getirdi. Mahkeme, Pehlivan'ı 'haberleşmenin gizliliğini ihlal' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca, mahkeme Pehlivan’ın seçme ve seçilme hakkı gibi bazı haklarını da kısıtladı.