Sosyal medyanın gündemine bomba gibi düşen bir video, Türk futbolunu sarsacak yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Galatasaray ile Antalyaspor arasında oynanan maçın hakem toplantısına ait görüntülerin sızdırılmasıyla birlikte, hakemlerin arasındaki konuşmalar kamuoyunun gündemine oturdu. Videoda, maçın hakemi Abdulkadir Bitigen ile TFF Hakem Eğitimi Danışmanı Hugh Dallas arasında geçen çarpıcı diyaloglar dikkat çekiyor.

Galatasaray Antalyaspor (3)

Hakem toplantısında yaşananlar adeta futbolseverleri şoke etti. Videoda, Hugh Dallas'ın hakeme yönelik sert soruları ve hakemin verdiği cevaplar, maçta yaşanan tartışmalı bir penaltı kararının ardındaki düşünce sürecini gün yüzüne çıkarıyor. Özellikle, penaltı pozisyonunda hakemin aldığı kararı değiştirmesine yönelik itirafı ve müsabakanın VAR hakemi Özgür Yankaya ile yaşadığı diyaloglar, büyük bir dikkatle inceleniyor.

Galatasaray Antalyaspor (2)

Videoda açıkça ortaya çıkan konuşmalardan birinde Hugh Dallas, "Hakemler çoğu zaman hata yaptığında pozisyonları yanlış olduğu için hata yapıyor. Sen bir elit hakeme yakışır şekilde çok iyi pozisyon alıyorsun Abdulkadir. Tam olarak VAR'a gittiğinde 'Burada nasıl böyle bir hata yapmışım?' dediğini ve kararını değiştirdiğini söyler misin?" diyerek Bitigen'i sorguluyor.

Galatasaray Antalyaspor (1)

Göztepe, Süper Lig'e yükseldi Göztepe, Süper Lig'e yükseldi

Bitigen'in "Basit bir temas, penaltı olduğunu düşünmüyorum" ifadesi ise tartışmaları daha da alevlendiriyor. Öte yandan, Özgür Yankaya'nın hakemin müdahalesini sorgulaması ve yaşananların detaylarına dair açıklamaları da dikkat çekiyor. Tüm bu görüntüler, Türk futbolunda hakem kararlarının nasıl alındığına ve maçların nasıl yönetildiğine dair derin tartışmaları beraberinde getiriyor.

Galatasaray Antalyaspor (4)

Sosyal medyada sızdırılan videonun ardından futbol camiasından ve taraftarlardan gelecek tepkiler merakla bekleniyor. Özellikle, Galatasaray ve Antalyaspor taraftarlarının maçın hakemine yönelik tutumları ve TFF'nin bu konudaki açıklamaları yakından takip edilecek. Futbol otoritelerinin de bu gelişmeler üzerine nasıl bir adım atacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi