“İyi bir hikâye yazmak en büyük tutkum,” diyen ve çok satan kitaplar arasında olan  Yüzyıllık Yalnızlık’ın yazarı Gabriel Garcia Marquez'in hayat hikâyesini aktaracağım bugün sizlere

 İnternette yazan bilgilere göre, “Yoksul bir ailenin oğluydu. Bogota'daki Kolombiya Ulusal Üniversitesi'nde ve Cartagena Üniversitesi'nde hukuk ve gazetecilik öğrenimi gördü. 1948'de gazeteciliğe başladı; Cartagena, Barranquilla ve Bogota'da çalıştı. 1950'lerin sonlarında, Bogota'da çıkan EI Espectador adlı günlük gazetenin Roma ve Paris muhabirliğini yaptı.

1958'de Kolombiya'ya döndü ve gene gazeteci olarak Caracas'a gitti. 1959-1961 arasında Kolombiya, Havana ve New York'ta Küba haber ajansı La Prensa'nın muhabiri olarak çalıştı. 1960'larda Mexico'da senaryo yazarlığı ve gazetecilik yaptı, bir basın ajansında çalıştı. 1973'te Barselona'ya taşındı. 1970'lerin sonlarında Meksika'ya döndü. Sol siyasal görüşleri nedeniyle 1980'lerin başında ülkesi Kolombiya'da ve ABD'de seyahat özgürlüğü zaman zaman kısıtlandı.

Garcia Marquez öykü yazmaya 1940'ların sonlarında başladı. Yayımlanan ilk önemli yapıtı La hojarasca'ydı (1955; Yaprak Fırtınası, 1982, 1994). Gerçekçilikle düşsel öğeleri birleştiren kendine özgü üslubu ve sonraki yapıtlarının da arka planını oluşturan düşsel Kolombiya köyü Macondo ilk kez bu kitabında ortaya çıktı.

Gabriel Garcia Marquez, Latin Amerika edebiyatında büyülü gerçekçilik olarak anılan akımın önde gelen adlarındandır. 1982'de Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanmıştır.

Editör: TE Bilisim