Ege Üniversitesi topraklarındaki acı olayın üzerinden tam 9 yıl geçti. Bugün, 20 Şubat 2015'te öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu, ailesi ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

Olayın geçmişi hala hafızalarda canlı. Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun, üniversite kampüsünde yaşanan bir tartışmada hayatını kaybetmesi, Ege Üniversitesi öğrenci topluluğunu derinden etkilemişti. Olayda 7 kişi yaralanmış, gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi Nurullah Semo ise tutuklanmıştı.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu (1)

Semo, "kasten öldürmek" ve "devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak, diğer 7 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Balık tutarken denize düştü hayatını kaybetti! Balık tutarken denize düştü hayatını kaybetti!

Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun anma töreninde, ailesi ve arkadaşları, kaybettikleri sevdiklerini bir kez daha andı. Mezarı başında dualar edildi, çiçekler bırakıldı, gözyaşları sel oldu.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu (2)

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kimdir?

1 Ocak 1991 tarihinde Konya'nın Akşehir ilçesinde dünyaya gelen Çakıroğlu, öğretmen olan annesi Özlem Çakıroğlu'nun Diyarbakır'a tayini üzerine çocukluğunu ve ilkokul yıllarını Diyarbakır'da geçirdi. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisiyken trajik bir şekilde yaşamını yitirdi. Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu olarak da tanınıyordu.

Kaynak: HABER MERKEZİ