Feyza Altun’un eşi İlker Sungurlar kimdir? sorusu sosyal medyada sıkça soruluyor. Peki Feyza Altun’un eşi İlker Sungurlar kimdir? lker Sungurlar mesleği nedir? İşte tüm merak edilenler.

Iker Sunfgurlar (3)

İlker Sungurlar Kimdir?

Feyza Altun’un eşi İlker Sungurlar, tanınmış bir işadamıdır. 

Elif Berra Gökkır kimdir? Elif Berra Gökkır kimdir?

Iker Sunfgurlar (1)

İlker Sungurlar Nerelidir?

İlker Sungurlar Üsküdar’da dünyaya gelmiştir İstanbulludur.

Iker Sunfgurlar (1)-1

İlker Sungurlar Kaç Yaşındadır?

İlker Sungurlar 1987 yılında doğmuştur.

Iker Sunfgurlar (4)

İlker Sungurlar Hani Üniversiteden Mezun

İlker Sungurlar Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur.

Iker Sunfgurlar (5)

İlker Sungurlar Ne İş Yapıyor? Modernist Group ne iş yapar?

İlker Sungurlar 2014 yılında kurduğu bir şirektte yönetici. İlker Sungurlar groupModernist kurmuştur. Modernist Group lideri olarak iş dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiş ve sektöre önemli katkılarda bulunmuştur. İş dünyasındaki liderlik yetenekleriyle tanınan Sungurlar, sektördeki başarılarıyla öne çıkmaktadır.

Iker Sunfgurlar (1)-1

Gündemdeki vergi kaçırma İddiaları nelerdir?

Gazeteci Emre Ercis sosyal medya hesabı üzerinden İlker Sungurlar vergi mi kaçıyor? sorusunu sordu ve iddialarını yayınladı.

Gazeteci Emre Ercis'' İstanbul merkezli Modernist Group'un kurucusu İlker Sungurlar'ın, oto galericiliği üzerinden vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmesi, vergi beyanlarındaki çelişkiler ve şüpheleri beraberinde getirdi. Sungurlar'ın şirketi üzerinden devletin uğradığı zararlar ve vergi beyannamelerindeki tutarsızlıklar sosyal medyada tartışma yaratırken, detaylar incelendikçe ortaya çıkan çelişkiler dikkat çekici.

  1. 2019 ve 2020 Vergi Beyannamelerindeki Çelişkiler:

    • 2019 yılında İlker Sungurlar'ın sahibi olduğu şirketin vergi beyanlarında somut şüpheler ortaya çıktı.
    • 2020 yılına ait beyanlarda, özellikle 'Satışların Maliyeti' ve 'Satılan Ticari Mallar Maliyeti' başlıklarında belirgin çelişkiler gözlendi.
  2. Hizmet Alımı Faturaları ve İlker Sungurlar'ın Ortak Olduğu Diğer Şirket:

    • İlker Sungurlar'ın 2019 yılında ortak olduğu başka bir şirketten 'Hizmet Alımı' adına kesilen milyonlarca liralık faturaların detaylarına odaklanılacak.
    • İlgili şirketin matrah ve tahakkuk beyanlarındaki çelişkiler incelenecek.
  3. 2020 Vergi Beyannamesinde Satılan Ticari Mallar Maliyeti Çelişkisi:

    • İlker Sungurlar'ın 2020 vergi beyannamesinde dikkat çeken bir çelişki: 2019 yılında sadece 'Hizmet Satışı' yapılırken, 2020 yılında 2. el araç alım-satımı faaliyetleri görülüyor.
    • 2020'de beyan edilen 'Satılan Ticari Mallar Maliyeti' ile 'Satışların Maliyeti' arasındaki tutarsızlık soru işaretleri uyandırıyor.
  4. 2. El Araç Alım-Satım Faaliyeti:

    • İlker Sungurlar'ın 2020 yılında yaklaşık 15 milyon TL değerinde 2. el araç alım-satımı yapması, şirket kayıtlarındaki 'Satılan Ticari Mallar Maliyeti' ve 'Duran Varlıklar' kısımlarında çelişkilere neden oluyor.
    • Bu 2. el araçların niteliği ve ticaret için mi yoksa lüks araçlar mı olduğu merak konusu.
  5. Şirketin Beyan Ettiği Amaç ve Konu-Madde 3 Çelişkisi:

    • İlker Sungurlar'ın şirketinin 'AMAÇ ve KONU-MADDE 3' başlığı altında yer alan (G) maddesi, 2. el araç alım-satım faaliyetini belirtmiyor.
    • Şirketin, bu ticaret faaliyetini belirtmediği halde nasıl bu işi gerçekleştirdiği soruları gündeme getiriliyor.
  6. Ticaret Şartlarına Uyum ve Yetki Belgeleri:

    • 2. El Motorlu Araç alım-satım faaliyeti için şirketin ticaret şartlarına uyup uymadığı, gerekli belgelere sahip olup olmadığı araştırılacak.
    • Ticaret Bakanlığı'ndan alınması gereken 'YETKİ BELGESİ' ve 'SEVİYE-5 MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ' olup olmadığı merak ediliyor.
  7. Muhatapların Cevapları Bekleniyor:

    • İlker Sungurlar ve şirketi üzerinden ortaya çıkan bu iddialara dair kamuoyu, soruların cevaplarını bekliyor.'' iddialarında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi