Teknopark Ankara Konferans Salonu’nda düzenlenen genel kurula Başkan Yaşar’ın yanı sıra İvedik OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, Başkan Yardımcısı Şerafettin Kaya, delegeler ve bölgede çok sayıda faaliyet gösteren firma temsilcisi katıldı.

Y B B 7933

Bu sistem değişmedikçe üretim olmaz

Sanayici ve üreticilere seslenen Başkan Yaşar, “Ülke olarak çeşitli sıkıntıları yaşıyoruz. Ekonomik ve sosyal sıkıntılar var. Bunları aşmanın yolu bu ülkede üretmekten geçiyor. İster genel ister yerel idare olsun üretenlere, esnafa, istihdam yaratanlara destek vermek zorundadır. Üretici desteklenmediği sürece, insanları üretime teşvik etmediğimiz sürece ülkede ne işsizlik sorununu çözeriz ne de ekonomiyi refaha kavuşturabiliriz” dedi.

Y B B 7913

Eğitim sisteminin yanlışlığı üretime ket vuruyor

Yenimahalle’de küçük mucitlerden Bilim Şenliği Yenimahalle’de küçük mucitlerden Bilim Şenliği

Yaşar, “Dünyada Allah’ın yarattığı bütün nimetlerin yetişebildiği bir ülkede yaşıyoruz. Buna rağmen üretmiyor, sanayide, tarımda, hayvancılıkta her ürünü dışarıdan ithal ediyoruz. Bu sıkıntılı süreci yaşamamızın bir başka sebebi de eğitim sisteminin bozukluğundan kaynaklanıyor. Teknik ve meslek liselerini güçlendirmemiz, gerek özel sektör gerekse devlet olarak taşın altına elimizi koyup ara eleman sıkıntısını çözmemiz gerekiyor. Üniversiteyi bitiren çocuklarımızın çoğunluğunun mezun olduğu bölümün karşılığı yok. Bu durumda sanayici eleman bulamıyor, herkes masa başı iş arama derdine düşüyor. Bu şekilde üretimi canlandırmamız mümkün değil. İçinizden gelen biri olarak yaşadığınız sıkıntıları biliyorum. Tüm bu sıkıntıların farkında olarak elimizden gelen tüm desteği vermeye devam edeceğiz. Bu vesileyle genel kurulun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Y B B 7933

Kaynak: HABER MERKEZİ