Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırının ardından süresiz olarak ertelenen liglerin 19 Aralık Salı günü yeniden başlayacağını açıkladı. Bu kararın yanı sıra, bu hafta sonu oynanması gereken maçların 10 Ocak'ta gerçekleştirileceği belirtildi. Alt liglerdeki maçların programının internet sayfasında yayınlanacağı da duyuruldu.

0x0-fenerbahce-hatayspor-canli-mac-izle-fb-hatay-maci-canli-izle-bedava-kesintisiz-sifresiz-1697987010034

Vincent Aboubakar'ın saç ektirdi mi? Vincent Aboubakar'ın saç ektirdi mi?

Büyükekşi, yaptığı açıklamalarda Halil Umut Meler'e yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, uluslararası arenada gurur duyulan bir hakem olduklarını ifade etti. Meler'in sağlık durumunun iyiye gittiğini ve bebeğine kavuştuğunu belirten Büyükekşi, benzer olayların bir daha yaşanmaması için disiplin talimatlarında değişiklik yapacaklarını ve ilave yaptırımlar getireceklerini açıkladı.

fenerbahçe konferans

Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar? Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar?

Beşiktaş'ta Arthur Masuaku'dan kötü haber! Beşiktaş'ta Arthur Masuaku'dan kötü haber!

Ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, olayın sorumluları hakkında yargının gereğini yapacaklarını belirtti. Hukuk müşavirliğinin gerekli adımları attığını ifade eden Büyükekşi, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) perşembe günü kararını açıklayacağını duyurdu.

tum-torbalar-belli-oldu-iste-galatasaray-in-16279103_5091_amp

Diğer taraftan, Trendyol Süper Lig'in 18. haftasında planlanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi tarihi olan 24 Aralık 2023, açıklanan değişikliklere rağmen değişmedi. Derbi, 24 Aralık 2023 tarihinde, saat 19:00'da oynanmaya devam edecek.

galatasaray-2

Survivor All Star 2024 Yedekleri Belli Oldu! Survivor All Star 2024 Yedekleri Belli Oldu!

Yaşanan olayların ardından Türk futbolunda birleşme çağrısı yapan Büyükekşi, Türk adaletinin gereğini yerine getirdiğini ve futbol camiasının artık tartışmaları geride bırakarak birleşme zamanı olduğunu belirtti. Maçların 19 Aralık Salı günü başlamasıyla birlikte, futbolseverler lig heyecanına kaldığı yerden devam edecek.

Kaynak: Haber Merkezi