Fenerbahçe Beko, EuroLeague Final-Four yarı finalinde Olympiakos ile karşı karşıya geldi. Atina’da oynanan mücadelede Yunan temsilcisi maça etkili başladı. Olympiakos, ilk dakikalarda yakaladığı 12-0’lık seriyle kontrolü ele aldı.
Sarı-lacivertliler ikinci çeyrekte farkı eritmeye çalışsa da istediği ritmi bulamadı ve ilk yarı Olympiakos’un 33-24 üstünlüğüyle tamamlandı.

Olympiakos ikinci yarıda farkı açtı
Karşılaşmanın ikinci yarısına da etkili başlayan Georgios Bartzokas’ın öğrencileri, 11-0’lık seriyle skoru 44-24’e taşıdı. Bu bölümde oyun üstünlüğünü tamamen eline alan Yunan ekibi karşısında Fenerbahçe, başantrenör Sarunas Jasikevicius’un hamleleri sonrası reaksiyon verdi.
Sarı-lacivertliler üçüncü çeyrekte 15-4’lük seri yakalayarak farkı azaltmaya çalışsa da son periyoda 56-41 geride girdi.
Fenerbahçe kupaya veda etti
Final periyodunda farkı kapatamayan Fenerbahçe Beko, parkeden 79-61 mağlup ayrılarak EuroLeague’e yarı finalde veda etti.
Tarihinde 8. kez Final-Four sahnesine çıkan sarı-lacivertliler, 4. kez yarı final aşamasında elendi.
Olympiakos ise finalde Valencia Basket ile Real Madrid Baloncesto arasında oynanacak yarı final eşleşmesinin galibiyle Pazar günü TSİ 21.00’de karşı karşıya gelecek.
Öte yandan geçtiğimiz yaz alınan karar doğrultusunda bu sezon Final-Four’da üçüncülük maçı oynanmayacak.




