Tarihte bugün kölelik karşıtı devrimci feminist bir kadın Paulina Kellogg Wright Davis (1813-1876) dünyaya geldiği gün. Bu vesileyle kendisinden bahsetmek gerekiyor. Paulina Kellogg 7 Ağustos 1813'te Bloomfield, New York'ta Kaptan Ebenezer Kellogg ve Polly Saxton Kellogg'un çocuğu olarak doğdu. Aile 1817'de Niagara Şelalesi yakınlarındaki sınıra taşındı. Her iki ebeveyni de öldü ve 1820'de Paulina, New York'ta katı bir ortodoks olan teyzesiyle yaşamaya başladı.

Halasının etkisi altında Paulina kiliseye katıldı. Dini benimsedi, ancak lanetlenme düşünceleri ona göre değildi ve kilisenin açık sözlü kadınlara karşı düşmanlığından rahatsız oldu. Misyoner olmak istedi ama kilise bekar kadınların misyoner olmasına izin vermedi. Paulina, Utica, New York'ta önde gelen bir aileden gelen zengin bir tüccar olan Francis Wright ile evlendi ama çocukları olmadı. Benzer değerlere sahiptiler ve her ikisi de çeşitli reform hareketlerinde yer aldılar;  kölelik karşıtı ve kadın hakları. Wright, Davis'in bu amaçlara olan tutkusunu paylaştı ve onun isteği ve yönetme becerisi ile Paulina'nın yönetme becerileri ve coşkusunu daha da artırdı.

Kocasının 1845'te ölümü Davis'i yalnız bıraktı, ancak bağımsız olarak zengin ve öğretim görevlisi ve eğitimci olarak bir kariyere başlamakta özgürdü. New York'a taşındı ve kadın anatomisi ve fizyolojisi okudu. 1846'da tıbbi bir cansız manken ithal etti ve sadece kadınlar için birkaç yıl sürecek bir dizi anatomi dersi vermeye başladı. Kadın fizyonomisini göstermek, kadınları bedenleri hakkında eğitmek ve onları doktor olmaya teşvik etmek için mankenle Doğu Amerika'yı gezdi. Mankenle eğitim bazı kadınları şok etti, ancak diğerleri olayı ve konuları çok kolay benimsedi ve dönemlerinin önde gelen doktorları oldular. 

1840'ların sonlarında Paulina, Providence, Rhode Island'dan kölelik karşıtı bir Demokrat olan dul Thomas Davis ile tanıştı. Paulina Wright, Nisan 1849'da Thomas Davis ile evlendi ve birlikte iki kızı evlat edindiler. Başarılı bir kuyumcu olan Thomas Davis de toplum ruhuna sahipti ve evlilikte kadınların eşitliği de dahil olmak üzere Paulina'nın birçok davasını destekledi. 1845'ten 1853'e kadar Rhode Island Eyalet Senatosu'nda görev yaptı.

İç savaştan sonraki yıllarda, Paulina Wright Davis, New England’ta Kadına Oy Hakkı Derneği'nin kurulmasına yardım etti. 1860'larda ve 1870'lerde Davis, evlat edindiği kızı ve yeğeniyle birlikte yurtdışına gitti. Birçok önde gelen Avrupalı ​​reformcuyla tanıştı ve büyük ustaların resimlerini kopyalayarak sanat sevgisini besledi. 1870'lerde sakat kaldığında sanatı terk etti. Paulina Wright Davis 24 Ağustos 1876'da Rhode Island'daki evinde 63 yaşında öldü. Cenazesinde Elizabeth Cady Stanton Davis'i övgü dolu sözlerle andı ve başka kadınları onun kadınlara hayat boyu hizmet örneğini takip etmeye, mirasını devralmaya davet etti. Paulina Wright Davis, 2002 yılında Ulusal Kadınlar Onur Listesi'ne girdi.