TKP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun hayatı yurttaşlar tarafından araştırılıyor. Arama motorlarında, ''Fatih Mehmet Maçoğlu kimdir? Fatih Mehmet Maçoğlu kaç yaşında, nereli? Fatih Mehmet Maçoğlu ne mezunu? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun eşi kimdir? Fatih Mehmet Maçoğlu alevi mi? Fatih Mehmet Maçoğlu kürt mü? Fatih Mehmet Maçoğlu hangi görevelerde bulundu'' soruları aratılıyor. Peki, Fatih Mehmet Maçoğlu kimdir? Fatih Mehmet Maçoğlu kaç yaşında, nereli? Fatih Mehmet Maçoğlu ne mezunu? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun eşi kimdir? Fatih Mehmet Maçoğlu alevi mi? Fatih Mehmet Maçoğlu kürt mü? Fatih Mehmet Maçoğlu hangi görevelerde bulundu? İşte tüm merak edilenler...

Gökçe Eyüboğlu'nun eski eşi Selçuk Öner Eyüboğlu kimdir? Gökçe Eyüboğlu'nun eski eşi Selçuk Öner Eyüboğlu kimdir?

Fatih Mehmet Maçoğlu Alevi Mi

FATİH MEHMET MAÇOĞLU KİMDİR?

Fatih Mehmet Maçoğlu, 20 Aralık 1968 tarihinde Tunceli'nin Ovacık ilçesinde doğdu. 2014 Türkiye yerel seçimlerinde Türkiye Komünist Partisi'nden aday olarak Ovacık belediye başkanı seçilen Maçoğlu Türkiye'nin ilk TKP'li belediye başkanıdır. Fatih Mehmet Maçoğlu'nun mesleği laboronttır. İlköğrenimini Ovacık YİBO'da, orta öğrenimini Bingöl Sağlık Meslek Lisesinde tamamlamıştır.

Fatih Mehmet Maçoğlu Ne Mezunu

FATİH MEHMET MAÇOĞLU'NUN EŞİ KİMDİR? 

Fatih Mehmet Maçoğlu'nun eşi Gülistan Maçoğlu'dur. Çiftin 2 çocukları vardır.

Fatih Mehmet Maçoğlu Kızı

FATİH MEHMET MAÇOĞLU ALEVİ Mİ?

Fatih Mehmet Maçoğlu, Ovacık, Tunceli'ye bağlı Çemberlitaş köyü'nde Alevi Zaza bir ailede doğdu.

Fatih Mehmet Maçoğlu Görevleri

FATİH MEHMET MAÇOĞLU KÜRT MÜ?

Fatih Mehmet Maçoğlu kürt asıllıdır.

Fatih Mehmet Maçoğlu Kürt Mü

FATİH MEHMET MAÇOĞLU GÖREVLERİ

Meslek yaşamına 1989 'da Konya'nın Bozkır ilçesinde sağlık memuru olarak başladı. 1992 ile 2007 yılları arasında Tunceli'nin Pertek ilçesinde görev yaptı. 2007 yılından bu yana Tunceli Devlet Hastanesini Acil Servis bölümünde Sağlık Memuru olarak çalıştı. 

2014 Yerel Seçimleri için kamu görevinden istifa ederek Tunceli'nin Ovacık ilçesinden belediye başkan adayı oldu ve kazandı.

Rakibi bir önceki belediye başkanı Mustafa Sarıgül (BDP) 2009 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Ovacık Belediye Başkanı olmak için Cumhuriyet Halk Partisi'nden seçimleri kazanmıştı. 2014 Türkiye yerel seçimlerinde ise Fatih Mehmet Maçoğlu, Türkiye Komünist Partisi'nden aday oldu ve %36,1 oy alarak Türkiye Komünist Partisi'nden belediye başkanlığı kazanan ilk kişi oldu.

Fatih Mehmet Maçoğlu Kimid

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Komünist Başkan lakabıyla tanınan Ovacık Belediye Başkanı ve TKP adayı Fatih Mehmet Maçoğlu Tunceli'nin yeni Belediye Başkanı seçildi. Fatih Mehmet Maçoğlu Türkiye'nin ilk TKPli İl Belediye Başkanı oldu.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde TKP'den Kadıköy Belediye Başkan Adayı olmuştur.

Kaynak: Haber Merkezi