Milyarlarca kullanıcısı bulunan Facebook, Meta çatısı altında bulunuyor. Özellikle Twitter'ın sahibi Elon Musk ile atışmalarıyla tanınan Mark Zuckerberg'in başı ise Facebook'un reklamlarıyla belada. Kullanıcılar uygulamanın ses dinlediğini ve buna göre reklam gösterdiğini aynı zamanda seçimlerde usulsüzlüğe bulaştığını iddia ediyor. Uygulamayı ücretli hale getirmek sorunun çözümü gibi görünüyor. Pekii Facebook ücretli m oluyor? Facebook paralı mı oluyor? Facebook Meta artık ücretli mi? İşte detaylar...

Avusturalya’da 160 pilot balina kıyıya vurdu, 28’i öldü Avusturalya’da 160 pilot balina kıyıya vurdu, 28’i öldü

Ekran Resmi 2023-09-05 16.12.44
FACEBOOK ÜCRETLİ Mİ OLUYOR?

Avrupa Birliği yasaları gereği kullanıcılara gösterilen reklamlarda bazı kısıtlamalar getirilmesi gündeme geldi. Ardından Facebook ve Instagram'ın ücretli bir versiyon çıkartacağına dair iddialar ise ortaya çıktı. Gündeme gelen bilgilere göre Facebook ve Instagram'ın reklamsız ücretli bir versiyonu çıkacak. Bu sayede platformlar Avrupa Birliği baskısını arttırmayı hedefliyor. Yine aynı iddiaya göre Facebook ve Instagram'ın ücretli versiyonunun yanında ücretsiz reklamlı versiyonları hala yayınlanmaya devam edecek.

Ekran Resmi 2023-09-05 16.12.50FACEBOOK META ARTIK ÜCRETLİ Mİ?

Facebook'un internet sitesinde yer alan en son bilgi şu şekilde: "Facebook'u kullanmanız için sizden ücret almıyoruz. Bunun yerine, Meta Şirketi Ürünlerinde reklamlar göstermesi için reklam verenlerden ücret alıyoruz. Bu, herkesin Facebook'u erişim ücreti ödemeden kullanabilmesini sağlamamıza yardımcı oluyor."

Haber Merkezi