Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), olarak bilinen ve milyonlarca kişinin beklediği yasaya ilişkin görüşmelerin ne zaman başlayıp tamamlanacağı merak ediliyor. 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi olanları kapsayan EYT düzenlemesi yeniden Meclis'te görüşülecek. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldükten sonra Genel Kurul'da oylanarak yasalaşacak olan EYT görüşmelerinin 28 Şubat'ta yapılması bekleniyor. İşte, EYT görüşmeleri tarihi ve Meclis gündeminde yer alan konular...

eyt ne zaman çıkıyor

EYT grüşmeleri ne zaman başlayacak?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM çalışmalarına siyasi partilerin mutabakatı ile 28 Şubat'a kadar ara verilmesinin kararlaştırıldığını açıkladı. EYT görüşmelerinin 28 Şubat günü Meclis'in açılmasının ardından ele alınması bekleniyor. Meclis görüşmeleri  saat 15:00'da başlayacak.

28 Şubat'ta açılacak

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Milletvekillerimizin büyük bir çoğunluğunun Deprem bölgesinde olması sebebiyle, siyasi partilerimizin mutabakatı ile TBMM çalışmalarına 28 Şubat 2023 tarihine kadar ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Geçmiş olsun Türkiyem" dedi.

ey

Gündemde deprem var

TBMM Genel Kurulu, 28 Şubat'ta deprem gündemiyle toplanacak.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketi nedeniyle çalışmalarına ara veren TBMM Genel Kurulu, 28 Şubat'ta deprem gündemiyle toplanacak. Meclis'te 5 siyasi parti grubunun ortak imzası ile Deprem Araştırma Komisyonu kurulması planlanıyor. Komisyonda depremin tüm yönlerinin araştırılarak, alınması gereken önlemlerin tespit edilmesi amaçlanıyor.

eyt ne zaman çıkıyor 2

Milyonlar EYT teklifini bekliyor

EYT teklifinin, deprem felaketi nedeniyle verilen aranın ardından yeniden uzatılan 28 Şubat saat 15.00’te açılacak Genel Kurul’un “ilk gündem maddelerinden biri” olması bekleniyor.

Meclis Genel Kurul’daki görüşmelerin ardından EYT düzenlemesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasına sunulması planlanıyor. Sonrasında EYT'nin Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaşması bekleniyor.

Haber Merkezi