Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından dar gelirli vatandaşlara aylık olarak, 850 TL ile 1.250 TL arasında yapılan aAile Destek Ödemesi ne zaman yatacağı ile merak konusu oldu. Peki Eylül ayı Aile Destek Ödemesi ne zaman yatacak? Yattı mı? İşte detaylar...

EYLÜL AYI AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK?
Temmuz ayında sona ermesi beklenen Aile Destek Programı ödemeleri ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapmış ve programın 1 yıl daha uzatıldığını ifade etmişti.

Eylül ayı sosyal yardım parasıyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Ancak Aile Destek Programı Eylül ödemelerinin 15 Eylül tarihinde yatması bekleniyor. 

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ E-DEVLET SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

AİLE DESTEK PROGRAMI'NIN AMACI NEDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ile dar gelirlerinin alım gücünü daha da artıracağız. Aile destek programları Haziran'da başlıyor. 2.5 milyon haneye 2.5 milyar tahsis ettik. Desteklerin kapsamını genişletecek çalışmaları sürdürüyoruz" diyerek ihtiyaç sahibi ailelere destek olmayı hedeflediklerini paylaşmıştı ve programın amacını bu sözlerle ifade etmişti.

AİLE DESTEK ÖDEMESİNDEN BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR, KİMLER FAYDALANACAK?

İhtiyaç sahibi olduğuna kanaat getirilen herkes destekten yaralanabilecek. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da ek olarak bu desteği alabilecek.

Aile Destek Programına başvuran kişinin:

Türk vatandaşı olmaması,
Mavi Kart sahibi olması,
Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
18 yaşından küçük olması,
Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Haber Merkezi

Akbank’tan Türk ekonomisine  kredi desteği! Akbank’tan Türk ekonomisine kredi desteği!

Editör: Hüseyin Çözen