Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Etimesgut Belediye Başkan Aday Adayı Nihat Babaözü gazetemize belediye başkanı seçildiğinde gerçekleştirmek istediği projelerini anlattı.aday

“Etimesgut’un en büyük sorunu ulaşım”

Etimesgut’un en büyük sorununun ulaşım olduğuna dikkat çeken Babaözü, bu sorunu çözeceklerini ifade etti. Kentsel dönüşüm ile Etimesgut’a daha fazla okul yapılacağına değinen Babaözü, Ankara Çayı’nın da temizlenerek kenarlarının lavanta bahçeleri yapılacağını söyledi.  
Babaözü, “Etimesgut ilçesinin sorunları bölge bölge değişiyor. Örneğin Etimesgut’un en büyük mahallesi olan Eryaman için çok büyük sorunları ve diyemeyiz. Keza Bağlıca için de aynısını söyleyebiliriz. Ama Etimesgut’un merkezine bir bakacak olsanız doğru düzgün okulunun olmadığını fark edeceksinizdir. Bundan dolayı kentsel dönüşümle birlikte Etimesgut’a birçok okul yapmak projelerimizin arasında yer alıyor” dedi. aday1

Nihat Babaözü kimdir? Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1963 Ankara Polatlı doğumluyum. Doğma büyüme hep çiftçilik yaptık. Liseyi bitirdikten sonra 1 yıl ODTÜ’de fizik eğitimi aldım. Sonrasında oradaki eğitimimi bırakıp Gazi Üniversitesi’nde 1 yıl Fizik Öğretmenliği okudum. Orayı da bitirmeyip en son Hacettepe Üniversitesinde Ekonomi bölümünü bitirdim. Üniversiteyi bitirdikten sonra da baba mesleği olan çiftçiliğe devam ettim. 

“BEN DE SİYASETTE VAR OLMAK İSTEDİM”aday2

Siyasetle ilgilenmeye ne zaman başladınız?

2018 yılına kadar hayatım çiftçilikle geçti. Fakat 2018’den sonra baktım ki Türkiye’de yolunda gitmeyen bir şeyler var. Bu durumu görünce ben de siyasette var olmak istedim. İYİ Parti’den milletvekili aday adayı olarak şansımı denedim. Bu süreçte İYİ Parti’de siyasi ahlaka sığmayacak şeylere şahit oldum ve sonrasında beni partiden istifaya zorladılar. Ben de İYİ Parti’den istifa ederek kendime yeni yol çizdim. Çoban Ateşi Harekatı adı altında yeni bir oluşuma girdim. Yeni oluşumda Türkiye siyasetinden birçok önemli isim yer alıyordu ve sonrasında harekat Doğru Parti olarak partileşme yoluna gitti. Bu kez de yeni partide siyasi çekişmeler yaşanmaya başlanınca birçok isim partiden ayrılmaya başladı. O süreçte de ben Doğru Parti’de 3 yıl kadar Tarım ve Gıdadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak yoluma devam ettim. Bu 3 yıl içinde partinin ilerlemeyeceğine şahit oldum ve umutsuzluğa kapıldım. Çünkü partide aktif rol alanların içlerinde bir hırs olduğunu fark ettim. Bizim hâlbuki istediğimiz yıllarca koltuğundan kalkmayacak insanlara aslında o koltuktan kalkılabileceğini göstermekti, fakat Doğru Parti’de bunu göremeyince partiden sessiz sedasız şekilde ayrıldım. ADAY4

Çankaya'da köşe bucak temizlik Çankaya'da köşe bucak temizlik

Etimesgut Belediye Başkanı seçilirseniz neler yapacaksınız? Projelerinizden bahseder misiniz?

Yaklaşık 1,5 yıl önce Ehlibeyt Vakfı Başkanı beni arayarak belediye başkanı adayı olmamı önerdi. Ben de o tarihten bu yana Etimesgut’un köylerinde ve merkezinde geziyorum. Kiminle konuşsam şu anki yönetimden kesinlikle memnun değiller. Çünkü mevcut yönetim sorunları çözemediği gibi birçok sorunu da yarattı. 
Öncelikle Etimesgut büyük bir ilçe ve en büyük sorunlarından birisi de toplu ulaşıma erişememe. Ekibimle Eryaman ile Etimesgut’un merkezi, Etimesgut’un merkezi ile de Yaşamkent arasında ulaşım bağlantısı sağlayarak sorunu çözmeyi planlıyoruz.  

Daha sonra kesinlikle yapmak istediğim şey vatandaşın sağlıklı gıda ihtiyacını karşılamak... Etimesgut’un 7 tane çiftçilik ve hayvancılık yapan köyü var. Çünkü Etimesgut aslına bakarsınız merkez ilçe değil. Bundan dolayı bünyesinde de Ankara Şeker Fabrikası’nın tarıma açık çok geniş alanları var. Buradan yola çıkarak da Ankara için sağlıklı gıda üretmeninin yollarına bakacağız.

Etimesgut’un içerisinde şu anda 3 üniversite yer alıyor. Üniversite öğrencileri için öğrenci yurdu yapmak istiyoruz. Mahallenin kültür seviyesinin ve sosyolojik yapısının da bu anlamda değişeceğini düşünüyoruz. 
Bir diğer büyük sorun ise Ankara Çayı ve yaydığı kirlilik… Ankara Çayı’nın büyük kısmı Etimesgut’tan geçiyor. Hastane atıklarının, kimyasalların olmasından dolayı Ankaralılar Ankara Çayı’nı kanalizasyon olarak görüyor. Ankara Çayı çok fazla sinek ve böcek ürettiği için içerisindeki ağır materyallerden dolayı insan sağlığına büyük zarar veriyor. Bunu çözmenin en etkili yolu da Ankara Çayı’nı temizlemek ve kenarını yol boyu lavanta bahçelerine çevirmek olacak. Ankara Çayı’nın temizlenmesi ile de Ankaralıların Antalya gibi şehirlerden sebze meyve gelmesini beklemelerine de gerek kalmayacak. Çünkü Ankara Çayı ve etrafı temizlendiği zaman o bölgede tarımsal üretim de yapılmaya başlanacak. 
Şu da var ki Etimesgut ilçesinin sorunları bölge bölge değişiyor. Örneğin Etimesgut’un en büyük mahallesi olan Eryaman için çok büyük sorunları ve diyemeyiz. Keza Bağlıca için de aynısını söyleyebiliriz. Ama Etimesgut’un merkezine bir bakacak olsanız doğru düzgün okulunun olmadığını fark edeceksinizdir. Bundan dolayı kentsel dönüşümle birlikte Etimesgut’a birçok okul yapmak projelerimizin arasında yer alıyor.  ADAY5

Nasıl bir Etimesgut hayal ediyorsunuz?

Bilimden, sanattan ve gerçekçilikten hareket eden; kendisini kaderciliğe mahkum etmeyen bir Etimesgut hayal ediyorum. Öncelikle amaç kültürü yükseltmek ve kültürlü bir toplum yaratmak. Bunu da Etimesgut’tan başlatarak Türkiye’nin her yerinde faaliyete geçirmek istiyoruz.  

Neden Cumhuriyet Halk Partisi?

Türkiye’de 130’a yakın siyasi parti var. Eğer siyasi anlamda bir şeyler yapmak istiyorsunuz hayalciliğin peşinden koşmaya gerek yok. Ben zaten eski CHP’lilerdenim ve 2014’te CHP’li olarak Sincan’da belediye encümenliği de yapmıştım. Az önce söylediklerimin hepsini hesaba katarsanız amacımıza ulaşabilmek için Cumhuriyet Halk Partisi. 
Diyelim ki ben belediye başkanı oldum ve bana adam kayırma gibi planlarla gelindiği zaman kesinlikle böyle bir şeye izin vermeyeceğim. Gerçekten parti rozetimizi çıkarıp işimize koyulacağız. Benim zaten istediğim tek dönem görev yapmak ve hedefim yüzde 60 ile Etimesgut Belediye Başkanı seçilmek. Böylelikle belediye encümenliğinde de sayısal çoğunluğu biz elde edeceğiz. 

Etimesgut Belediyesi’ne başkan seçildikten ve aklımdaki projeleri ekibimle bir bir hayata geçirdikten sonra görev süresi bitince Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne başkan olmak için yola çıkacağım. Tekrardan hükümet sistemine dönüldüğünde de Başbakan olarak ülkeme hizmet etmeyi istiyorum. aday

Haber Merkezi