Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek’in vefat haberi iş dünyasında büyük yankıya neden oldu. Beklenmedik ölüm haberinin ardından pek çok kişi Mehmet Aypek kimdir? Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek kaç yaşında ve neden öldü? Araştırması yapmaya başladı…

Bir dönem Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanvekili olarak görev yapan Mehmet Aypek, uğradığı silahlı saldırı sonrası hayatını kaybetti. Saldırgan yakalanarak gözaltına alınırken, Mehmet Aypek’in cenazesinin Perşembe günü Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde defnedileceği kaydedildi… 

mehmet2

MEHMET AYPEK KİMDİR?
Bir dönem, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanvekili olarak görev yapan ve eski Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) delegesi olan Mehmet Aypek, inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin sahibidir.

mehmet-1

ESKİ ATO BAŞKANVEKİLİ MEHMET AYPEK KAÇ YAŞINDA VE NEDEN ÖLDÜ?
73 yaşındaki Mehmet Aypek, 25 Nisan Salı günü akşam saatlerinde Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'nde bir plazada yakın koruması tarafından silahla vuruldu.

Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek, plazanın girişinde koruması olarak görev yapan Halil G.’nin düzenlediği silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı. Plaza yakınlarında bulunan Yunus polisleri, silah sesi sonrası plazaya gelerek zanlı Halil G.'yi silahıyla birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Saldırıda ağır yaralanan Aypek ise olay yerine 200 metre mesafede bulunan 100'üncü Yıl Hastanesi'ne kaldırıldı. Aypek, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Mehmet Aypek'in cenazesinin perşembe günü öğle namazına müteakiben Gölbaşı Ağörençarsak köyünde defnedileceği öğrenildi.

Haber Merkezi