Demet Işıl ve Avukat Özgecan Sırma'nın sunduğu Çağlayan Adliyesi Yargı Masası programında, cezaevinde bulunan Engin Polat ve eşi Dilan Polat çiftinin yaşadıklarıyla ilgili dikkat çekici bilgiler paylaşıldı. Programda, Engin Polat'ın Pembe Oda talebinin gündeme geldiği ve bu talebin kabul edilmesi durumunda evli çiftlerin 3 saatten 24 saate kadar vakit geçirebildikleri belirtildi.

Pembe Oda nedir? Pembe Oda şartları nelerdir? Pembe Oda nedir? Pembe Oda şartları nelerdir?

Melek Mosso'nun çok konuşulan sahne tarzı Melek Mosso'nun çok konuşulan sahne tarzı

Demet Işıl, programda şu ifadeleri kullandı: "Programımızda Engin Polat'ın Pembe Oda talebi olduğu söylendi. Pembe Oda'da evli çiftler, 3 saatten 24 saate kadar vakit geçirebiliyorlar." Ardından, bu iznin verilip verilmeyeceğini sorması üzerine Avukat Özgecan Sırma, "Üç ayda bir kez bu imkan verilebiliyor. Eğer cezaevinde iyi hal gösteriyorlarsa ve cezaevi şartlarına uyum sağlıyorlarsa bir heyet değerlendirir ve izin verilir." şeklinde cevap verdi.

dilan polat

Programın devamında Dilan Polat'ın, Pembe Oda görüşmesi sonrasında hamile kalması durumunda tahliye edilip edilmeyeceği soruldu. Avukat Özgecan Sırma ise, "Adli kontrol hükümlerine uyarlarsa tahliye talep edebilirler. Ancak, mahkeme bu talebi değerlendirip karar verecektir." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi